Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ποινικοποιούν την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Ξεριζώνουν "παράνομα" αμπέλια!

Ποινικοποιούν την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Ξεριζώνουν "παράνομα" αμπέλια!

 Άρχισε… η πράσινη Ανάπτυξη!
Στόχος η διαρκής αποθάρρυνση για κάθε απρογραμμάτιστη (από την πολιτεία), μεμονωμένη,  απεγνωσμένη και ύστατη προσπάθεια των αγροτών για καλλιέργεια…
Ποινικοποιούν την Παραγωγή!!
Ξεκληρίζουν την Αγροτιά!!!
Για διαβάστε τι ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:
" Π.Ε. Αιτωλ/νίας: Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι όλες οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν μετά την 1/8/1998, είναι παράνομες, εκτός των φυτεύσεων που έγιναν βάσει δικαιωμάτων που χορηγήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με το με αριθμ. 351/49474/25-04-2012 έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. (Διεύθυνση ΠΑΠ-ΔΕΝΔΡ/ΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ), οι παραπάνω φυτεύσεις θα πρέπει να εκριζωθούν άμεσα με ευθύνη και έξοδα των κατόχων τους.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας ενημερώνει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου.
Σχετικές πληροφορίες στα τηλέφωνα 26313-61674 (κ. Μπαρμπετάκη Αφροδίτη) και 26313-61619 (κ. Φλούντζης Κωνσταντίνος)."


http://www.pde.gov.gr

 Μικροαγρότη – καλλιεργητή σου πήραν απ’ τα χέρια την καπνοκαλλιέργεια, απαξίωσαν την ελαιοκαλλιέργεια, ναυάγησαν όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα γ’ αναδιάρθρωση καλλιεργειών!
Τα φωτοβολταϊκά καπνοπαραγωγέ, δεν σου αναπλήρωσαν το χαμένο εισόδημά σου…γιατί είχε "συγνεφιά" και δεν απέδωσαν!
Τώρα σου ξεριζώνουν και τα κλήματα!!!
Έχω τη διάθεση να σου ευχηθώ «καλά κρασιά»…Μα πως να στέρξει η ευχή;