Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μια χούφτα αγρότες, χαρίζουν 10.000.000 ευρώ !!! ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ




Αγαπητέ συνάδελφε

Η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, αποφάσισε την κινητοποίηση διαμαρτυρία όλων των Μελών του, την Πέμπτη 27/2/2014 ώρα 12.30 έξω από το ΥΠΕΚΑ (οδός Μεσογείων, κοντά στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν).
Οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτή τη στάση, είναι κυρίως οι εξής:
1. Το γεγονός ότι διαιωνίζεται και παγιώνεται η καθυστέρηση των πληρωμών στους 7 και παραπάνω μήνες
2. Το γεγονός ότι το Υπουργείο έχει προαναγγείλει για το μεσημέρι της Δευτέρας 24/2 "κούρεμα" στις τιμές πώλησης των αγροτικών πάρκων, διαλύοντας τις υπάρχουσες συμβάσεις, μαζί με άλλα μέτρα, δυσβάσταχτα για τις περιουσίες μας.
Η επίσημη πρόταση που έχει κάνει η διοίκηση του Συνδέσμου προς το Υπουργείο, είναι η συνεισφορά (κατ' έτος), παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να το πληρωθούμε. Και αυτό, την ώρα που με επίσημα έγγραφα οΛΑΓΗΕ πιστοποιεί ότι τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ούτε δημιουργούν ούτε θα δημιουργήσουν στο μέλλον έλλειμμα. 

Ο Σύνδεσμος, έχει ήδη μισθώσει 8 πούλμαν σε όλη της Ελλάδα και από το Σάββατο που έγινε η αναγγελία της κινητοποίησης υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, τέτοιοιο που μας κάνει να θεωρούμε πολύ πιθανό να χρειαστούν ακόμα 3-4 πούλμαν, ώστε να χωρέσει όλος ο κόσμος.
Σε καλούμε φυσικά, να παρευρεθείς διαμαρτυρόμενος για όσα συμβαίνουν.

Πληροφορίες για το χώρο και ώρα αναχώρησης του πούλμαν από την περιοχή σου, θα λάβεις μέσα από το afo.gr και ειδικότερα, από τη σελίδα που βρίσκεται εδώ. Να φροντίσεις για την  δέσμευση θέσης, με τηλεφώνημα στον αντιπρόσωπο της περιοχής σου.

Φυσικά, μπορείς να πάρεις μαζί σου και οποιοδήποτε συγγενικό σου πρόσωπο, που άλλωστε είναι άμεσο θύμα αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε με ευθύνη άλλων.



ΔΥΝΑΤΑ
Φτιάξαμε όλοι μαζί τον μεγαλύτερο σύνδεσμο στο χώρο των ΑΠΕ και έναν από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς τις χώρας, απευθυνόμενοι σε μόλις 2.000 αγρότες που αποτελούν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Έναν σύνδεσμο, όπου το Μέλος δεν είναι άβουλος παρατηρητής, αλλά με άμεση συμμετοχή.
Έγιναν 13 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και θα γίνουν κι άλλες. Το πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά ΔΕΝ θα τελειώσει αυτή την εβδομάδα. Θα κρατήσει χρόνια και τις όποιες αισιόδοξες προβλέψεις ακούμε από επίσημα χείλη τις ακούμε βερεσέ. Άλλωστε έχουν ξαναειπωθεί.
Έχουμε τη δύναμη, να αλλάξουμε αποφάσεις. Το κάναμε με επιτυχία τον Οκτώβριο, όταν ο Σύνδεσμος είχε μόλις 250 Μέλη. Σήμερα έχει 700.
Τι λέτε; Θα φύγουμε απογοητευμένοι την Πέμπτη από την Αθήνα;
Ραντεβού στο ΥΠΕΚΑ να τους χαρίσουμε 10 εκατομμύρια ευρώ!