Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στο Αγρίνιο

Οι ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν στο φόντο βαθιάς οικονομικής κρίσης, η οποία συνίσταται σε κρίση του ίδιου οικονομικού μοντέλου του καπιταλισμού, και εκδηλώνεται σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ που συνεχώς εντείνεται οδηγεί στην αύξηση με ταχύτατους ρυθμούς της φτώχειας και της ανεργίας, στην αύξηση της ανασφάλειας για το μέλλον και της μετανάστευσης (ιδιαίτερα των νέων) και στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συνθλίβει τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει δημιουργώντας συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα». Διαλύει τις δημόσιες παροχές παιδείας, υγείας, πρόνοιας και υποδομών, ιδιωτικοποιεί – εμπορευματοποιεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, επικοινωνία).
Η επίθεση αυτή συνοδεύεται από μια αντιδραστική ανασυγκρότηση του κράτους στον τρόπο της οργάνωσης, της δομής και του ρόλου του. Συνοδεύεται από ένταση της κρατικής καταστολής, της βίας, και του αυταρχισμού, απαγορεύσεις απεργιών και διαδηλώσεων, επιστρατεύσεις, μαζικές προληπτικές συλλήψεις, διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών και συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στην αριστερά και ειδικά την ανατρεπτική και σε κάθε αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Μαζί της εξελίσσεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η οικονομική ιδεολογική και μιντιακή βία και με σταθερά βήματα διαμορφώνεται μια κατάσταση κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού
Μπροστά στην εκλογική μάχη της περιφέρειας και των ευρωεκλογών, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: « Υπάρχει άλλος δρόμος χωρείς χρέος , μνημόνια, ευρώ & Ε.Ε. » στη πλατεία Δημάδη, την Δευτέρα 12/05, ώρα 7:30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι : Άγγελος Χάγιος ( υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) Δεσυλλας Δημήτριος ( περιφερειακός σύμβουλος . Και υποψήφιος περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος).