Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μιχάλης Χαραλάμπους, πρόεδρος Ρίγανης: Όλοι μαζί για την πρόοδο του χωριού μας

rrrΑγαπητοί φίλοι και φίλες
Στις 18 Μαΐου 2014 είναι η μέρα που θα ψηφίσετε τους ανθρώπους που θα διαχειριστούν για τα επόμενα 5 χρόνια την τύχη του Δήμου Αγρινίου και της τοπικής κοινότητας Ρίγανης, πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά και να ψηφίσετε ανθρώπους που θα σχεδιάσουν σωστά το μέλλον του όμορφου χωριού μας και θα μπορέσουν δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα μας.
Τα τελευταία 7 χρόνια με εμπιστευθήκατε, με τιμήσατε και με εκλέξατε προέδρου του χωριού μας, γιατί ξέρω ότι θέλετε ανθρώπους που δουλεύουν για την προκοπή και την πρόοδο του χωριού γιατί θέλετε καθαρούς και τίμιους ανθρώπους.
Όπως καταλαβαίνεται αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες η ευθύνη μου ήταν, είναι και θα είναι τεράστια απέναντί σας, γιατί παρότι είμαστε σε οικονομική κρίση και έχουμε το ΔΝΤ στο κεφάλι μας, έπρεπε να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο χωριό μας και πάντα χωρίς να έχω κανένα προσωπικό όφελος.
Πιστεύω πως έχω κάνει πολλά πράγματα στο χωριό μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σίγουρα θέλω να κάνω πολύ περισσότερα και να λύσω τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχουμε και δυστυχώς αν δεν έμπαιναν κάποιοι συχωριανοί μας εμπόδιο κατά την διάρκεια της θητείας του τοπικού συμβουλίου σίγουρα θα είχαν γίνει τα διπλάσια έργα, δυστυχώς βρήκαμε μπροστά μας ανθρώπους που δεν θέλουν την προκοπή του χωριού και συνεχώς προσπαθούν ακόμα και τώρα να ανακόψουν κάθε ωφέλιμο έργο που γίνεται στο χωριό, ευτυχώς όμως που είχα συμμάχους τους δυο τοπικούς συμβούλους της τοπικής κοινότητας Ρίγανης τον Γιώργο Γραμμένο και τον Γιώργο Παλαιοπάνο που στήριξαν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και πρόοδο, αλλά προπαντός ευτυχώς είχα συμμάχους όλους εσάς τους καλούς χωριανούς μου και την νεολαία του χωριού, που όλοι μαζί μονοιασμένοι παρακάμψαμε κάθε εμπόδιο και κάθε ρουφιανιά και κάναμε αυτό που ήτανε σωστό για το χωριό μας και με θετική σκέψη προχωρήσαμε στην συνέχιση των έργων.
Και επειδή μου αρέσει η διαφάνεια και τον τελευταίο καιρό ακούγονται αρνητικά σχόλια από τους αντιπάλους υποψηφίους των άλλων παρατάξεων προς το πρόσωπό μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο μισθός μου είναι 290 ευρώ το μηνά , τον οποίο διαθέτω ολόκληρο για οτιδήποτε χρειαστεί η τοπική κοινότητα και το κοινοτικό ιατρείο και δεν έχω βάλει ούτε την γυναικά μου και τα παιδιά μου για δουλειά στον δήμο Αγρινίου όπως ονειρεύονται μερικοί, είμαι ξεκάθαρος και τίμιος. Εδώ και δυο χρόνια που ανέλαβα την χρηματοδότηση την Αναγέννηση Ρίγανης αλλά και τις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών και διαθέτω όχι μόνο το μισθό μου άλλα και προσωπικά χρήματα , επειδή θέλω να βλέπω τους νέους ανθρώπους του χωριού μου να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να λειτουργούν μονοιασμένα σαν ομάδα, να μην μπλέξουν με τα ναρκωτικά και την Ρουφιανιά, γιατί το χωριό μας χρειάζεται νεολαία που θα έχει καθαρό μυαλό και νέες αντιλήψεις, εγώ έτσι βοηθάω την νεολαία του χωριού μου να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
Επίσης χαίρομαι πάρα πολύ που στον συνδυασμό “ΣΥΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ” του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού που συγκροτήσαμε οι συνυποψήφιοι μου από το χωριό μας είναι άνθρωποι που θέλουν την προκοπή και πλαισιώθηκαν επειδή θέλουνε να προσφέρουν στο χωριό και στην κοινωνία, και μπράβο τους, που δεν ακολούθησαν την τακτική αρκετών αντιπάλων που τρέξανε να μπουν στα ψηφοδέλτιά επειδή τους τάξανε, λαγούς με πετραχήλια. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά στον δικό μας ψηφοδέλτιο και συνδυασμό και σίγουρα η κοινωνία του χωριού πιστεύω πως θα το εκτιμήσει σωστά και στις 18 του Μάη θα ψηφίσει την προκοπή του χωριού μας.
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, στους αντιδημάρχους και σε όλους εκείνους τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου, που συνεργάστηκαν μαζί μου και με το τοπικό συμβούλιο και φέραμε εις πέρας τα έργο που μου αναθέσατε.
Με τιμή
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
υποψήφιος τοπικής κοινότητας Ρίγανης
Σας παρουσιάζω έργα που γίνανε :
1. ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
μετά από πολλά χρόνια η Ρίγανη συνδέθηκε με την πόλη του Αγρινίου με αστικό ΚΤΕΛ και τις απογευματινές ώρες εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του χωριού. (ήταν Προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού)
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
επιτέλους αποκτήσαμε αγροτικό ιατρό που διευκολύνει όλους και ειδικότερα τους γέρους και τα παιδιά να έχουν συχνή παρακολούθηση της υγείας τους με τα από ενέργειες του τοπικού συμβουλίου
3. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΑΥΡΑ
καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα έργο ζωτικής σημασίας και τοποθετήθηκε ειδικό σύγχρονο φίλτρο νερού που εξαφανίζει κάθε ίχνος γύψου από την γεώτρηση των γαύρων.
4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ
ο χώρος του γηπέδου αγοράστηκε από την Αναγέννηση Ρίγανης με χρήματα που δώρισε ο συγχωριανός μας Δημήτρης Τασούλας 9.000 ευρώ τον οποίο και των ευχαριστούμε για την προσφορά του όπως επίσης ευχαριστούμε και όσους παραχώρησαν αφιλοκερδώς χώρους διπλά από το γήπεδο για την καλύτερη διαμόρφωση του γηπέδου. Παρόλα τα εμπόδια από ανθρώπους του χωριού που προσπαθούσαν να μην γίνει το έργο, με πείσμα κάνοντας και προσωπική ως πρόεδρος του χωριού και με την βοήθεια των μηχανημάτων, εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου, της νεολαίας, και του αντιδημάρχου Βλάση Σφυρή που τον ευχαριστούμε πολύ έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και σε λίγες ημέρες θα είναι ένα σύγχρονο γήπεδο με χόρτο.
5. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΕΣ
με δημοτικό κονδύλι έγινε ασφαλτόστρωση αλλά χρειάζεται επιπλέον διόρθωση σε ένα σημείο που με τα από έντονες βροχοπτώσεις έγινε μια μικρή κατολίσθηση και είναι στον προγραμματισμό να επισκευαστεί.
6. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
με προσωπικά έξοδα του προέδρου Μιχάλη Χαραλάμπους τοποθετήθηκαν κεραίες ίντερνετ.
7. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
8.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
9. ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
συχνη διανοιξη των αγροτικων δρομων, παροτι δεν ειναι αρμοδιοτητα του Δημου Αγρινιου
10. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΛΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΣΗ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΩΝ ΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ
11. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ
Δυο αντιπυρικων ζωνων απο δεξαμενη εως θεση αετοφωλια και απο κοιμητηριο εως γαύρα
Εγκρίθηκε τελικά η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και άμεσα στο επόμενο διάστημα θα πιέσουμε για να γίνει πράξη η μελέτη και να κατασκευαστούν
12. ΑΡΩΓΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
κάναμε συχνές εκδηλώσεις για να μονιάσουμε το χωριό μας, με πανηγύρια, πάρτη και δωρεάν φαγητό στον χώρο της Αγία Παρασκευής
Ζητάω την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας και σας αναφέρω έργα που θέλω να κάνω για το χωριό μας:
1. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 30 ΤΟΝΩΝ
θα τοποθετηθούν τρεις δεξαμενές 10 τόνων η κάθε μια που είναι φτιαγμένες με υλικό με προδιαγραφές για πόσιμο νερό δίπλα στην κεντρική δεξαμενή του χωριού για να υπάρχει επάρκεια από το κεντρικό δίκτυο του Αγρινίου.
2. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
3. ΑΣΦΑΛΤΩΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΒΟΥΖΑ- ΚΛΕΙΔΙΑ- ΓΚΑΡΑΖ με αυτό τον τρόπο θα γίνεται πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση των προϊόντων όλου του χωριού από τα χωράφια προς τον τελικό προορισμό και θα είναι ένα έργο που θα φέρει πραγματική αγροτική ανάπτυξη
4. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΔΥΚΤΙΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Wi-Fi – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
5. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΑΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΒΑΝΕΣ (ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
6. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΣΥΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ
7. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙΑ
8. ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΣΕ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ )
9. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ
10. ΔΙΑΜΩΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ.
11. ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΜΑ ΠΡΟΣ ΝΤΟΥΡΓΙ Α- ΓΗΠΕΔΟ
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΙΓΑΝΗΣ
ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΟΥ
Καινούριος πίνακας στο αντλιοστάσιο στην τοποθεσία «Γαύρα» για να υπάρχει εναλλακτική λύση λογω έλλειψης νερού.
Υπόνομος, εναλλακτική λύση πορείας υδάτων που χύνονταν στο δρόμο περιοχή γύρες και τώρα πάει στον κεντρικό αγωγό λυμάτων.
Ευχαριστούμε τους κ. Ρινιάσα Γεώργιο και Χαραλάμπους Αντρέα που παραχώρησαν τα κτήματα τους για αποπεράτωση του έργου.
ΕΡΓΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Με την βοήθεια του πρώην Νομάρχη Θύμιου Σώκου και των Αντινομαρχών κ. Πετρόπουλου Χρήστου και κ.Σαξάμη Σωτήριου μπορέσαμε να γίνουν τα παρακάτω έργα:
Ασφαλτόστρωση από κεντρική πλατεία έως την έξοδο του Χωριού.
Διαπλάτυνση του γεφυριού στην θέση Μαργωνη. Η διανοιξη του γεφυριου εγινε για την καλυτερη διελευση των οχηματων και τοποθετήθηκαν μπάρες προφύλαξης για την αποτροπή ατυχημάτων. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Ευάγγελο Μαργωνη για την παραχώρηση του χωραφιού του.
Διανοιξη οδικού δικτύου από Ρίγανη έως Παλαιομανινα και τοποθέτηση μπαρών.
Περίφραξη Δημοτικού Σχολείου.
Διανοιξη κεντρικού αύλακα από θέση «Χαβούζα» έως θέση «Βαραγκα».
ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΑΕ
Διανοιξη δρόμου, μεταφορά αμμοχάλικου, παραχώρηση σωλήνων αποχετεύσεως και διαμόρφωση αγωνιστικού χώρου γηπέδου.
Διανοιξη αυλακιού για τον υπόνομο του χωριού.
Μεταφορά μπαζών για επέκταση αθλητικού χώρου στο δημοτικό σχολείο ρίγανης
Και φυσικά ευχαριστούμε την ΤΕΡΝΑ για την παραχώρηση μηχανημάτων της που ήταν σημαντικό κομμάτι για την υλοποίηση όλων αυτών των έργων.
ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
Κατασκευή παιδικής χαράς στο κοινοτικό Γραφείο
Αλλαγή κεντρικού φωτισμού στο κεντρικό οδικό δίκτυο του χωριού μας
Αλλαγή φωτισμού στην πλατεία του χωριού μας
Επένδυση με πέτρα στην πλατεία του χωριού μας.
Πίνακας ανακοινώσεων στην πλατεία του χωριού μας.
Ανάπλαση και διαρρύθμιση χώρου στο κοιμητήριο του χωριού.
Πεζοδρόμηση από Τσιλιγιαννη προς κοιμητήριο (δεν ολοκληρώθηκε το έργο), θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Κρίναμε αναγκαίο να διακόψουμε την πεζοδρόμηση, κατασκευάσαμε τοιχίο και διάνοιξη δρόμου από τον κ. Τελλιο Νικόλαο μέχρι τον Νικόλαο Αποστόλου.
Είναι τιμή μου να παρουσιάσω τους συχωριανούς μου συνυποψηφίους μου στον συνδυασμό “ΣΥΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ” του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού
στην Τοπική Κοινότητα Ρίγανης
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΝΑΠΟΛΕΩΝ
ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΡΙΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
στην Δημοτική ενότητα Στράτου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος:
ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
στο Γενικό ψηφοδέλτιο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος:
ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρίγανης σας ευχαριστώ από βάθος καρδιάς για την έως τώρα στήριξη σας στο έργο μας και περιμένω τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας.
Στις 18 του Μάη ψηφίζουμε την πρόοδο και την προκοπή του τόπου που ζούμε και αγαπάμε!!!
Στις 18 του Μάη ψηφίζουμε «Σύγχρονο Αγρίνιο – Κοινωνική Συμμαχία» με Δήμαρχο τον ΠΑΥΛΟ ΜΟΣΧΟΛΙΟ