Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Aγρίνιο: Συγκινεί η ανταπόκριση για τα δυο κοριτσάκια-συνεχίζεται η προσπάθεια

epi-moro-ypnos

Πολύ μεγάλη και εκτός ορίων ακόμη και της χώρας  είναι η ανταπόκριση δεκάδων πολιτών και ομάδων , φορέων κλπ που έχουν συγκινηθεί και ευαισθητοποιηθεί για να βοηθηθεί η οικογένεια  από χωριό της Τριχωνίδας  της οποίας τα δυο μικρά κοριτσάκια ηλικίας 3,5 ετών και μόλις τριών μηνών αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας , αφού πάσχουν από ρετινοβλάστωμα (κακοήθη όγκο) του δεξιού και αριστερού οφθαλμού.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας καταθέτουν στον λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί γι’αυτόν τον σκοπό από μερικά ευρώ, μέχρι πολλαπλάσια πόσα.
Ευαισθητοποιημένοι πολίτες  από την Αθήνα και διάφορες  πόλεις της Ελλάδας, αλλά ακόμα και την Γερμανία και άλλες χώρες του εξωτερικού, έχουν κάνει επίσης καταθέσεις και κινητοποιούν φίλους και γνωστούς ώστε να βρεθούν και άλλα χρήματα για την ενίσχυση της οικογένειας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κινητικότητα και ενδιαφέρον υπάρχει και από πολλούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων της περιοχής του Αγρινίου κυρίως, από φορείς, ομάδες δημοτών, ενώ και στο χωριό της οικογένειας, η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με την τοπική ενορία, αναμένεται να προχωρήσει σε έρανο.
Να σημειωθεί πως για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα «παγώματος» του λογαριασμού, προχωρούν οι διαδικασίες μετατροπής του σε ερανικό.
Η οικογένεια, πατέρας, μητέρα και τα δυο κοριτσάκια βρίσκονται ήδη στην Ιταλία και τους γίνονται εξετάσεις σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την θεραπεία τους που θα τραβήξει σε χρόνο. Προς το παρόν η οικογένεια θα μείνει τουλάχιστον για έναν μήνα στη Σιένα και ο ένας εκ των γονέων είναι υποχρεωμένος να διαμένει σε ξενοδοχείο, ενώ καλύπτονται και έξοδα διερμηνέα.
 Η θεραπεία όμως είναι απαραίτητη αφού από την σπάνια αύτη ασθένεια (πηγές λένε πως μόλις πέντε παιδιά το χρόνο μεταφέρονται από την Ελλάδα στο εξειδικευμένο κέντρο στη Σιένα της Ιταλίας με την πάθηση αυτή) μπορεί να προκαλέσει μεταστάσεις  που θα αποβούν μοιραίες.
Τα παιδιά  παρακολουθεί μια κορυφαία στο είδος ιατρός, που είναι μάλιστα Ελληνίδα, η κ. Ντόρις Χατζηστυλιανού.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται πως έχει γίνει δημοσιογραφική έρευνα για την περίπτωση, αποτελεί πέρα για πέρα πραγματικό και επείγον περιστατικό, για όσους πολίτες εκφράζουν τυχόν αμφιβολίες.

Αρ. λογαριασμού: EUROBANK 0026-0431-84-0100525103, GR3602604310000840100525103.
Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες: 6973260865 κ. Βασίλης Πατσιαλός

Η ενημερώση για την κατασταση των παιδιών και για την προσπάθεια ενίσχυσης της οικογένειας τους, θα συνεχιστεί.