Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αυτή την Τρίτη το βράδυ live στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα οι Villagers of Ioannina City


Tην Τρίτη 23/6 το ροκ συγκρότημα Villagers of Ioannina City (γνωστοί επίσης ως VIC) θα πραγματοποιήσουν μία live καλοκαιρινή εμφάνιση στην Πάτρα, το βράδυ, στις 22.00 στην Πλαζ του ΕΟΤ, στο KaKaO all day bar.

Το γκρουπ αυτό της πειραματικής ροκ μουσικής σκηνής από τα Ιωάννινα σχηματίστηκε το 2007 και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2014, με τίτλο "Riza". Ο ήχος τους αποτελεί ένα συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, όπως γράφει η wikipedia.
Οι Villagers of Ioannina City αποτελούνται από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξη Καραμέτη, τον μπασίστα Άκη Ζώη, τον κιμπορντίστα Αχιλλέα Ράδη, το ντράμερ Άρη Γιαννόπουλο και τον Κωνσταντίνο Πιστιόλη στα πνευστά και τα δεύτερα φωνητικά.
Από το 2009 και έπειτα, συμπεριλήφθηκε στον ήχο τους το κλαρίνο, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι και σόλο όργανο του συγκροτήματος. Έχουν παίξει ζωντανά σε πολλά μέρη όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, το Αγρίνιο και η Αθήνα ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 πραγματοποίησαν και τρεις εμφανίσεις στην Αλβανία. Στην Πάτρα οι Villagers of Ioannina City έχουν ξαναμεφανιστεί live με επιτυχία.
Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Riza" κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου 2014. Έχουν παίξει και στο Rockwave Festival στην Μαλακάσα.
Στις 13 Νοεμβρίου 2014, κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το ΕΡ "Zvara​/​Karakolia". Τα δύο κομμάτια του ΕΡ ηχογραφήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στο δεύτερο κομμάτι συμμετείχαν ως γκεστ ο Κώστας Παπαπαναγιώτου στο μπουζούκι, ο Γιώργος Ρήγας στον μπαγλαμά και ο Ευρυπίδης Ντιναλέξης στο τζουρά.

 http://www.inewsgr.com