Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σερβία: Αύξηση των ντόπιων τζιχαντιστών


undefined
Γράφει ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς (wperunovic@gmail.com)
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι Τζιχαντιστές στα Σκόπια,  έχουν όλο και περισσότερο υψηλό επίπεδο παρουσίας στα πεδία των μαχών της Εγγύς Ανατολής. Δεδομένου ότι τους πρόσφατους μήνες δημιούργησαν χάος τόσο στην Εγγύς Ανατολή  και αλλού, κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες, τα Σκόπια φαίνεται ως λογικό σημείο εκκίνησης λόγω του σχετικά μεγάλου αριθμού των μουσουλμάνων.
Αν και πολλοί  από τους Αλβανούς και άλλους Μουσουλμάνους έχουν εκκοσμικευθεί, υπάρχει ακόμη ένα τμήμα τους το οποίο δρα με βάση το φονταμενταλισμό.
Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση των δεδομένων πληροφοριών, τζιχαντιστές φέρεται να σχεδιάζουν επιθέσεις σε διάφορους στόχους σε πολλές βαλκανικές χώρες.

Το βίντεο
Οι τζιχαντιστές  σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, που δημοσιεύθηκαν από τη σερβική εφημερία ‘Ινφόρμερ’, για την πιο ιερή Ισλαμική γιορτή του Ραμαντάν, τα κύτταρα του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν την πρόθεση να αναπτυχθούν στα Βαλκάνια.Εμπορικά κέντρα και στάσεις λεωφορείων σε πολλές πόλεις, κατά  εκκλησιών και μοναστηριών, εναντίον φεστιβάλ και τουριστικών τοποθεσιών.
--