Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα επεισόδια στη Μυτιλήνη – Μεταβαίνουν εκτάκτως νέες δυνάμεις από την Αθήνα και ο Υπουργός Αλλοδαπών


mitilini metanastes

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές (ώρα 11 τη νύχτα του Σαββάτου) στη Μυτιλήνη η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκκρυθμη, με χιλιάδες αλλοδαπούς να φωνάζουν στα ελληνικά τη λέξη «άσυλο» αλλά και άλλες άγνωστες σε εμάς λέξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν στα Κατοχικά Νέα λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο, τα πράγματα δυσκολεύουν όσο περνούν οι ώρες, αφού πλέον ακόμα και η καταγραφή των μεταναστών είναι αδύνατη.

Πάνω από 25.000 άτομα έχουν ήδη καταγραφεί και είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που παραμένουν στο νησί, χωρίς καν να μεταβαίνουν για την διαδικασία ταυτοποίησης, φοβούμενοι ενδεχομένως ότι η σχετική διαδικασία μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια το ποινικό τους ιστορικό.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον παραλιακό δρόμο Μυτιλήνης – Μανδαμάδου – Σκάλας Συκαμιάς (Παναγία Γοργόνα), όπου δεκάδες χιλιάδες μετανάστες οδεύουν προς την πρωτεύουσα.

Η φωτογραφία της κορυφής του άρθρου είναι ενδεικτική του τι επικρατεί στο νησί. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο χωρίς καμία υποδομή περίθαλψης, με ημίμετρα διατροφής και με παντελή έλλειψη στέγης. Και ο χειμώνας είναι μπροστά…

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται με πλοία της γραμμής περίπου 500-600 άτομα την ημέρα και 1000 άτομα με το Ελ. Βενιζέλος ανά μια ημέρα, ενώ την ίδια ώρα εισέρχονται 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μετανάστες να υπολογίζονται σε περίπου 34.000 άτομα, σε ένα νησί 80.000 κατοίκων.



Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βοστάνειο Νοσοκομείο, το νοσηλευτικό και ιατρικίο προσωπικό του οποίου ήταν ούτως ή άλλως ανεπαρκές, έχει αρχίσει να παραδίδει τα όπλα, αφού βρίσκεται μπροστά σε πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα ασθένειες, ενώ το υγειονομικό υλικό από την Αθήνα είναι ουσιαστικό ανύπαρκτο. Ο κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο Σ !!!

Στο κακό αυτό σενάριο έρχεται να προστεθεί ο έλλειψη υγειονομικών μέσων αυτοπροστασίας των υπαλλήλων (δημοσίων υπαλλήλων ,αστυνομικών, λιμενικών) των κέντρων καταγραφής και του κέντρου ταυτοποίησης.

Η κατάσταση βαίνει χειρότερη με εκθετικούς ρυθμούς.

Ενδεικτικό είναι ότι πλέον οι βάρκες με τους μετανάστες από σήμερα δεν βγαίνουν στις παραλίες της ανατολικής Λέσβου, αλλά βγαίνουν πλησίον του λιμανιού στην περιοχή της Σουράδας και την περιοχή της δημοτικής πλαζ!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες των Κατοχικών Νέων ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ζήτησε την διάθεση επιπλέον αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων και ήδη από τα κεντρικά της αστυνομίας στην Αθήνα, δρομολογήθηκε η άμεση μετάβαση διμοιριών των ΜΑΤ καθώς και ομάδα 50 περίπου αστυνομικών για την υποβοήθηση των έργου καταγραφής και ταυτοποίησης των αλλοδαπών που θα μεταβούν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Επίσης ΑΜΕΣΑ και εντός των επόμενων ωρών μεταβαίνει επιτόπου και ο Αναπλ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αλλοδαπών!!!


 http://katohika.gr/gn-blog/ektakto-nea-epeisodia-sti-mitilini-dimoiries-mat/