Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Τριπλή διύληση : Το τεστ του Σωκράτη


imgpsh_fullsizeΜια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της «τριπλής διύλισης». «- Τριπλή διύλιση;» ρώτησε με απορία ο γνωστός του. – Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. – Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια; – Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και… -Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. – Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό; – Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον… – Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια. Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία. –
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Σωκράτη, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι; – Όχι δεν νομίζω… – Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω; Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα…
Ο μόνος τρόπος να νικήσεις την παγκόσμια προπαγάνδα (Υπεροντοτητα Πληροφορίας) είναι να ελέγχεις όλα τα στοιχεία τις ίδιας της προπαγάνδας ! Για αυτό και εμείς φέρνουμε όλη την πληροφορία προς έρευνα και ξεσκαρτάρισμα από όλους εμάς που ψάχνουμε την αλήθεια ! Το ίντερνετ είναι μέσο αφύπνισης της συνείδησης και όχι δογματικής θέσεις όπως η τηλεόραση! Ακόμα λοιπόν και τα μυθεύματα (Χοαξ) που κυκλοφορούν στο ίντερνετ έχουν λόγους και στόχους που κυκλοφορούν , δεν θα μπορούσε λοιπόν η αληθινή έρευνα να μην τα φέρνει σαν στοιχεία και στόχους αυτών που προσπαθούν να αποκοιμήσουν την κρίση μας !