Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι πλέον μυστικό, είναι γεγονός!

Δεν είναι πλέον μυστικό, είναι γεγονός!

Robert-Baer
Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ και συγγραφέας πολλών βιβλίων που φανερώνουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.   Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.   Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο.   Σε συνέντευξή του στο Webtribune.rs, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις.
Πού και πότε ήταν η πρώτη σας δουλειά στη Γιουγκοσλαβία;
Ρ.Μ.: Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο.
Ποιοι ήταν οι τρομοκράτες, και για ποιο λόγο επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις;
Ρ.Μ.: Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία «Ανώτερη Σερβία», η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία.
Υπήρξε ποτέ αυτή η ομάδα και τι ακριβώς κάνατε στο Σεράγεβο υπό τις διαταγές της CIA;
Ρ.Μ.: Στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση ούτε καν υπήρχε. Οι επικεφαλής μας, μας έλεγαν ψέματα. Η αποστολή μας ήταν απλώς να προκαλέσουμε πανικό στους πολιτικούς στη Βόσνια, έτσι ώστε να τους πείσουμε ότι επίκειται Σερβική επίθεση.
Πώς και πότε ολοκληρώθηκε η αποστολή σας και είχε κάποιο όνομα;
Ρ.Μ.: Η αποστολή αυτή τελείωσε για μένα σε δύο εβδομάδες. Ανέλαβα νέα στη Σλοβενία. Η επιχείρηση στη Βοσνία διήρκεσε έναν μήνα και είχε κωδική ονομασία Ίστινα [αλήθεια].
Γιατί πήγατε στη Σλοβενία;
Ρ.Μ.: Πήγα στη Σλοβενία διότι είχαμε πληροφορίες ότι σκόπευε να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Διαθέσαμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών.
Είχατε άποψη για την προπαγάνδα της CIA καθώς και για το τι πίστευαν οι συνάδελφοί σας;
Ρ.Μ.: Πολλοί πράκτορες που διαφωνούσαν εξαφανίζονταν όταν αρνούντο να εκτελέσουν αποστολές προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Προσωπικά είχα εκπλαγεί από τα ψέματα τα οποία μας έλεγαν οι επικεφαλής και οι πολιτικοί μας. Πολλοί πράκτορες καλλιεργούσαν την προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν. Ο καθένας μας γνώριζε μόνο ένα μέρος της υπόθεσης και μόνο αυτοί που δημιούργησαν την όλη υπόθεση γνώριζαν το σύνολό της, δηλαδή οι πολιτικοί.
Αρα, υπήρχε προπαγάνδα μόνο εναντίον των Σέρβων;
Ρ.Μ.: Ναι και Οχι. Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ώστε να αποσχιστούν. Έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα έπεφτε το ανάθεμα. Επελέγη η Σερβία καθώς αυτή, κατά κάποιο τρόπο, είναι η διάδοχος κατάσταση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Μπορείτε να κατονομάσετε πολιτικούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας οι οποίοι χρηματίστηκαν από την CIA;
Ρ.Μ.: Δώσαμε χρήματα στον Στίπε Μέσιτς, στον Φράνιο Τούσμαν, στον Αλί Ιζετμπέκοβιτς, σε βουλευτές και μέλη της Γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους, σε στρατηγούς του Γιουγκοσλαβικού στρατού, ακόμα και σε ολόκληρες μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάραζιτς έπαιρνε χρήματα για κάποιο διάστημα, αλλά σταμάτησε να δέχεται χρήματα όταν κατάλαβε ότι θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που έγιναν στη Βοσνία. Όλο αυτό κατευθυνόταν από την αμερικανική κυβέρνηση.
Αναφέρατε πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ελέγχονταν και χρηματοδοτούνταν, πως ακριβώς συνέβαινε αυτό;
Ρ.Μ.: Αυτό είναι ήδη γνωστό πως κάποιοι αξιωματούχοι της CIA έγραφαν ακόμα και τις επίσημες ανακοινώσεις που διαβάζονταν στα δελτία ειδήσεων. Φυσικά οι παρουσιαστές των ειδήσεων δεν γνώριζαν τίποτε γι” αυτό, έπαιρναν το κείμενο από το αφεντικό τους που το είχε πάρει από τον άνθρωπό μας. Στόχος ήταν η πρόκληση μίσους, εθνικισμού και προβολή της διαφορετικότητας.
Ολοι γνωρίζουμε για τη Σρεμπρένιτσα, μπορείτε να μας μιλήσετε γι” αυτό;
Ρ.Μ.: Το 1992 ήμουν ξανά στη Βοσνία με αποστολή την εκπαίδευση μονάδων του Βοσνιακού στρατού, καθώς η Βοσνία είχε μόλις ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια «παραφουσκωμένη» ιστορία και πολλοί άνθρωποι την έχουν αποδεχτεί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και άλλων που σκοτώθηκαν, αλλά η Σρεμπρένιτσα «πουλήθηκε» στην πολιτική αγορά. Ο επικεφαλής μου, πρώην γερουσιαστής, έλεγε συνεχώς πως μερικά καθάρματα θα σταλούν στη Βοσνία. Έναν μήνα πριν την υποτιθέμενη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, μου είπε πως «η πόλη θα γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο». Όταν ρώτησα το γιατί μου είπε απλώς «θα δεις». Ο Βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και σε αμάχους, στους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι δέχονταν επίθεση από την άλλη πλευρά. Προφανώς κάποιος είχε πληρωθεί για να τους υποκινήσει.
Τότε ποιος είναι ο ένοχος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα;
Ρ.Μ.: Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για να κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία να επιτεθούν κατά των Σέρβων.
Εν κατακλείδι ποιος ήταν ο λόγος που κατέρρευσε η Γιουγκοσλαβία και γιατί η κυβέρνησή σας ήθελε αυτή την διάλυση;
Ρ.Μ.: Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η όλη ιστορία στα Βαλκάνια.
Δεν ήσασταν ποτέ στο Κόσοβο σαν πράκτορας της CIA, μήπως όμως νιώσατε κάποια πίεση από την Αμερική;
Ρ.Μ.: Το Κόσοβο, δια παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης.
Εχετε κάποιο μήνυμα για τους ανθρώπους της πρώην Γιουγκοσλαβίας;
Ρ.Μ.: Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ζητώ ταπεινά συγνώμη κι αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου.

Σχόλιο: Αυτή η συνέντευξη έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι»[Ανοίξτε σε Νέα Καρτέλα]. Θα μου πείτε, εμείς οι Ελληνες με τόσα χρόνια ύπαρξης σε αυτόν τον πλανήτη, έχουμε στον γενετικό μας κώδικα όλα όσα κάνουν σήμερα στον πλανήτη οι ΗΠΑ για να επικρατήσουν, έχοντας ως κανόνα το «Διαίρει και βασίλευε» κι έτσι όλα όσα λέει τα υποψιαζόμασταν. Είναι, όμως, διαφορετικά να υποψιάζεσαι και να αναλύεις βασιζόμενος σε προσωπική άποψη, μη έχοντας ζήσει τα γεγονότα από «μέσα» και διαφορετικά να έρχεται ένα «όργανό» τους και να τα λέει. Πολλοί ρωτούν μα αφού έχουν τη δύναμη να τους σταματήσουν πριν τα πουν όλα αυτά, γιατί δεν το κάνουν, το έχουν κάνει στο παρελθόν, ποιος ο λόγος που δεν το κάνουν και πάλι; Η απάντηση είναι απλή. Και ποιος σας είπε πως δεν επιθυμούν οι ΗΠΑ να βγει προς τα έξω όλη αυτή η τερατώδης δυναμική τους να ελέγχουν κυβερνήσεις και να αλλάζουν τον χάρτη όποτε το επιθυμούν επικρατώντας σε όλο τον πλανήτη και αρπάζοντας τον πλούτο χωρών που ούτε καν συνορεύουν; Με άλλα λόγια, κύριοι και κυρίες, μας κάνουν επίδειξη με απώτερο σκοπό να πιστέψουμε πως αφού τα ελέγχουν όλα ας το αποδεχτούμε κι ας πάψουμε να μιλάμε ή να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο με δίχως χειραγώγηση! Ομως, είπαμε, δεν βρισκόμαστε ως Ελληνικός λαός στον πλανήτη πριν από αυτούς αλλά και ταυτόχρονα με τη δική τους ύπαρξη, τυχαία. Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε ακόμα εδώ, όταν αυτοί και οι μέθοδοί τους, δεν θα υπάρχουν πια! Κάθε αυτοκρατορία έχει ένα ζενίθ και ένα ναδίρ, δεν βλέπω το λόγο αυτοί να αποτελέσουν εξαίρεση. Αυτούς που λυπάμαι αλλά και σέβομαι, μαζί με όλους εμάς, που μέχρι να καταρρεύσει αυτή η σκοτεινή αυτοκρατορία θα υποφέρουμε, είναι οι Αμερικανοί πολίτες, που ως πείραμα τους σπρώχνουν καθημερινά στον θάλαμο της εξόντωσης εκ των έσω! Βια, ρατσισμός, Αστυνομική βια, ανεξέλεγκτη οπλοχρησία και τόσα άλλα θα διαλύσουν την Αυτοκρατορία των ΗΠΑ για να ανέλθει μια νέα στην Ανατολή. Αυτή για την οποία γίνονται όλοι οι πόλεμοι σε αυτόν τον πλανήτη.
Τώρα, όσον αφορά το όφελος που μπορούμε να αποκομίσουμε διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη, για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, νομίζω πως δεν είναι άλλο από το να σκεφτούμε και να ενδυναμώσουμε την πολιτική μας σκέψη. Να δούμε τι κάνουν σε χώρες με ορυκτό πλούτο για να τον αρπάξουν, πως χρηματοδοτούν πολιτικούς, στρατιωτικούς, και φυσικά την αντιπολίτευση για να εκκινήσει εξεγέρσεις, να διαχωριστεί η χώρα σε κομμάτια, έτσι ώστε να αρπάξουν πετρέλαιο, χρυσό, φυσικό αέριο και οτιδήποτε άλλο ούτε καν για ένα κομμάτι ψωμί! Η Ελλάδα είναι πλέον μια γκρίζα διεκδικήσιμη ζώνη με πολλούς διεκδικητές, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία, και όλους αυτούς ελεγχόμενους ήδη από τις ΗΠΑ! Τόσο απλά!
Τέλος θα ήθελα να πω, πως, δεν διαφωνώ με τη στάση των πολιτικών κομμάτων -τα οποία συμμετείχαν εχθές στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τα οποία είναι προϊόντα νοθείας στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές- αρνούμενα να συναινέσουν και να μοιραστούν το βάρος των μέτρων που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και τα οποία εμπεριέχουν μεταξύ άλλων και τη μείωση των συντάξεων κατά 40% (!), αλλά θα ήθελα να σημειώσω, με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ζήλος που δείχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να στηρίζουν μεν μια κυβέρνηση που είναι εμφανές πως ο μόνος σκοπός ύπαρξής της είναι να πληγεί η αριστερά και να «καεί» ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός χώρος, παραμένοντας, δε, αυτά στην αντιπολίτευση! Αυτή τη στιγμή, έχει περισσότερο κέρδος και χρήμα η αντιπολίτευση από ότι η χρεοκοπημένη κυβέρνηση. Τι διαβάσαμε παραπάνω; Πως χρημάτισαν πολιτικούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και την αντιπολίτευση για να καλλιεργηθεί το μίσος, ο εθνικισμός και η προβολή της διαφορετικότητας, με απώτερο σκοπό εξεγέρσεις και εμφύλια διαμάχη! Τώρα γνωρίζετε!
-Στρατής
-ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-
— English Version —
Robert Baer, ​​a former CIA officer, has authored many books which disclosed the secrets of both the CIA and the administrations of Bill Clinton and George W. Bush. He has been arrested and detained several times. Mitt Waspurh, a personal friend who worked at the Senate and shared information was killed at gunpoint. As a senior CIA operative, Baer worked in Yugoslavia during the 1991-94 period and in the Middle East. He has worked on several documentaries on National Geographic, accusing the Bush administration of waging war for oil.
The interview was conducted live in Canada, during my trip a few days ago. Robert Baer is currently promoting his book “The Secrets of the White House” in Quebec, where we talked. In an interview we spoke of the background of the war in Yugoslavia.
Where and when was your first job in Yugoslavia?
R.B.: I arrived by helicopter with three agents. We landed on 12 January 1991 in Sarajevo. Our job was to keep an eye on alleged terrorists of Serbian nationality, who were expected to attack Sarajevo.
Who were the terrorists in question and why were they supposed to carry out these attacks?
R.B.: They gave us files about a group called “Supreme Serbia” detailing plans to conduct a series of bomb attacks on key buildings in Sarajevo in opposition to Bosnia’s ambition to leave former Yugoslavia.
Did that group ever exist and what exactly you were doing in Sarajevo under CIA command?
R.B.: No such group ever existed! Our headquarters lied to us. Our mission was to alarm and spread panic among politicians in Bosnia, simply to fill their heads with the idea that Serbs would attack. To begin with, we accepted the story, but after a while we started to wonder. Why were we raising such hysteria when the group clearly did not exist?
How and when did the mission end and did it have a name?
R.B.: For me it ended after two weeks, I landed a new job in Slovenia. The operation lasted a month and had the name “Istina” (i.e. “truth”) although it was anything but!
Why did you go to Slovenia?
R.B.: I received instructions that Slovenia was ready to declare independence. We were given money, a few million dollars, to fund various NGOs, opposition parties and various politicians who have inflamed hatred.
Did you have an opinion about the CIA propaganda and did your colleagues think?
R.B.: Of course, no one turns down a CIA mission, especially when we were all nervous and prone to paranoia! Many CIA agents and senior officers disappeared simple because they refused to conduct propaganda against the Serbs in Yugoslavia. Personally I was shocked at the dose of lies being fed from our agencies and politicians! Many CIA agents were directed propaganda without being aware of what they are doing. Everyone knew just a fraction of the story and only the one who create the whole story knew the background – they are politicians.
So there was only propaganda against the Serbs?
R.B.: Yes and no. The aim of the propaganda was to divide the republics so they would break away from the motherland Yugoslavia. We had to choose a scapegoat who would be blamed for everything. Someone who would be responsible for the war and violence. Serbia was chosen because in some ways it is a successor to Yugoslavia.
Can you name the politicians in the former Yugoslavia were paid by the CIA?
R.B.: Yes, although it is somewhat delicate. Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, many counselors and members of the government of Yugoslavia, were paid as were Serbian generals, journalists and even some military units. Radovan Karadzic was being paid for a while but stopped accepting help when he realised he would be sacrificed and charged with war crimes committed in Bosnia. It was directed by the American administration.
You mentioned that the media was controlled and funded, how exactly did that happen?
R.B.: This is already known, some CIA agents were responsible for writing the official statement that the announcers read on the news. Of course the news presenters were oblivious to it, they got the news from their boss and he got it from our man. Everyone had the same mission: to spread hatred, nationalism and the differences between people through television.
We all know of Srebrenica, can you say about it?
R.B.: Yes! In 1992 I was in Bosnia again, but this time we were supposed to train military units to represent Bosnia, a new state that had just declared independence. Srebrenica is an exaggerated story and unfortunately many people are being manipulated. The number of victims is the same as the number of Serbs and others killed but Srebrenica is political marketing. My boss, who was formerly a US Senator, stressed repeatedly that some kind of scam would go down in Bosnia. A month before the alleged genocide in Srebrenica, he told me that the town would be headline news around the world and ordered us to call the media. When I asked why, he said you’ll see. The new Bosnian army got the order to attack homes and civilians. These were of course citizens of Srebrenica. At the same moment, the Serbs attacked from the other side. Probably someone had paid to incite them!
Then who is guilty of genocide in Srebrenica?
R.B.: Srebrenica should be blamed on Bosnians, Serbs and Americans – that is us! But in fact everything has been blamed on the Serbs. Unfortunately, many of the victims buried as Muslims were Serbs and other nationalities. A few years ago a friend of mine, a former CIA agent and now at the IMF, said that Srebrenica is the product of agreement between the US government and politicians in Bosnia. The town of Srebrenica was sacrificed to give America a motive to attack the Serbs for their alleged crimes.
Ultimately why do you think Yugoslavia collapsed and why did your government want to do it?
R.B.: It is all very clear, the people who incited the war and dictated the terms of the peace now own the companies that exploit various mineral resources and the like! They simply made slaves of you, your people work for nothing and that produce goes to Germany and America…they are the winners! You will eventually have to purchase and import what you have created yourself, and since you have no money, you have to borrow, that’s the whole story with the whole of the Balkans!
You were never in Kosovo as a CIA agent, but did you feel any pressure from America?
R.B.: Of course! Kosovo has taken for two reasons, first because of mineral and natural resources, and secondly, Kosovo is a military base of NATO! In the heart of Europe is their largest military base.
Do you have a message for the people of the former Yugoslavia?
R.B.: I have. Forget the past, it was staged and false. They manipulated you, they got what they wanted and it is stupid that you still hate one another, you must show that you are stronger and you realise who has created this ! I sincerely apologise! That’s why I have for a long time disclosed the secrets of the CIA and the White House!
-Stratis
-SPREAD THE TRUTH-