Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Απαίτησαν να αποσυρθεί ο νόμος - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ)




Να αποσυρθούν τώρα ο νόμος - λαιμητόμος και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης απαίτησαν εργαζόμενοι στοΑγρίνιο με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής ύστερα από κάλεσμα τηςΓραμματείας Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ.


Στην συγκέντρωση κατέθεσαν ψηφίσματα στήριξης και συμμετοχής το σωματείο εργαζομένων εφοριακών στη ΔΟΥ ν. Αιτωλοακαρνανίας και το ΔΣ του περιφερειακού τμήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, του πανελληνίου συλλόγου Διπλωματούχων μηχανικών.
Από τη συγκέντρωση εκφράστηκε αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσμα για τη μαζικοποίηση των μπλόκων.
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι από τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις μαζί με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το 8ωρο, όπου και τα σωματεία μας έχουν πρωτοστατήσει στη κατάκτησή τους. Το ασφαλιστικό σύστημα δεν αφορά μόνο τις συντάξεις που θα πάρουμε μετά από πολλά χρόνια εργασίας αλλά περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων».