Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Σήμερα η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται στα ΜΜΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη και την Κομουνιστική πτέρυγα, που εάν δεν κάνουν και αυτοί ιστορική κωλοτούμπα, θα ψηφίσουν ΟΧΙ σε ΟΛΑ. Οι πληροφορίες που διαρρέονται από τους ΑΝΕΛ μιλάνε για ακόμα 2 βουλευτές, ενώ και ο Πρόεδρος τους δεν προσυπέγραψε το κείμενο που στάλθηκε στη Βουλή.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 17 βουλευτές της συγκυβέρνησης που είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ψηφίσουν την εξουσιοδότηση – ουσιαστικά το μνημόνιο 3 – στον πρωθυπουργό.Με τα απλά μαθηματικά και εφόσον οι 17 ψηφίσουν ΟΧΙ η κυβέρνηση αυτομάτως χάνει τη δεδηλωμένη, γιατί έχει 162-17=145.
Οπότε αμέσως πρέπει ή να πάμε προκήρυξη εκλογών ή σε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και με άλλους παίχτες (δεν είναι τυχαίο το πρωτοσέλιδο της bιld που θέλει το Θεοδωράκη στην κυβέρνηση).

Ζαχαρίας Μυτιληνιός

ΥΓ Εάν μπεί ο Θεοδωράκης στην κυβέρνηση τότε κάποιος κατοχικός δικαιώνεται… και ας πούμε όλα καλά.
Εάν όμως προκηρυχθούν εκλογές τότε θα κρατείστε αυτό : 2+2+(~4) και θα σας εξηγήσω τι είναι αν και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές ή παραιτηθεί ο Πρόεδρας. 


 http://katohika.gr