Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εμπνευσμένη Πράξη Απελευθέρωσης
hypnotherapy
Μια Εμπνευσμένη Πράξη Απελευθέρωσης που αναζητά κ στην χώρα μας μιμητές, μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία. Οι απίστευτες αντιδράσεις ανάμεσα σε άγνωστους ανθρώπους όπου σκόπιμα μοιράζονται μια σιωπηλή στιγμή οπτικής επαφής, έχει γυριστεί σε video ως μέρος ενός κοινωνικού πειράματος.
Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε από τους Liberators International, καλεί το κοινό να αναρωτηθεί «Που πήγαν οι Ανθρώπινες Σχέσεις» και προσκαλεί τους ανθρώπους να μοιραστούν οπτική επαφή με αγνώστους για ένα λεπτό προκειμένου να το μάθουν.
Και καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους αυτή την πολύ προσωπική στιγμή, εντελώς απρόσμενα αρχίζουν να κλαίνε, να χαμογελούν ή κ να αγκαλιάζονται.
Περίεργοι θεατές με αμήχανα βλέματα, παρατηρούν τους συμμετέχοντες εθελοντές να δακρύζουν πριν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο.


Οι Liberators International είναι μια οργάνωση που έχει σαν σκοπό «να εμπνεύσει την ανθρωπότητα έτσι ώστε να μοιραστεί πράξεις ελευθερίας, αγάπης και καλοσύνης». Ιδρύθηκε από τον Peter Sharp, έναν καλλιτέχνη που έχει ως αποστολή την δημιουργία κοινωνικής τέχνης η οποία δραστηριοποιεί κοινότητες ανθρώπων στον σκοπό της οργάνωσης με αφετηρία το δημιουργικό παιχνίδι.
Στην σελίδα τους στο Facebook αναφέρουν: «Σε αυτό το πείραμα ανακαλύψαμε τι συμβαίνει όταν
μοιραζόμαστε σκόπιμα οπτική επαφή με αγνώστους … Δεν είχαμε ιδέα πόσο γρήγορα το πράγμα θα κλιμακωθεί!»
Το μοναδικό αυτό πείραμα μεταξύ αγνώστων που μοιράζονται ένα χαμόγελο, γέλιο, αγκαλιά, μας αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να σπάσουμε τον πάγο που δεσπόζει μέσα μας κ ανάμεσά μας …

Το βίντεο τελειώνει με ένα απόσπασμα του Αμερικανού φιλόσοφου William James:
«We are like islands in the sea, separated on the surface but connected in the deep«.

sea
Πηγή: dailymail.co.uk
 http://katohika.gr/