Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικό μπλόκο και στο Κεφαλόβρυσο αποφασίστηκε για την Παρασκευή






Το πλαίσιο δράσης ενάντια στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και“στα όσα έπονται με τη φορολογία και στη γενικότερη πολιτική αφανισμού του πρωτογενούς τομέα και των ίδιων των παραγωγών”, καθορίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου.


Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 11:00 το πρωί, αφού κοινός τόπος ήταν η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά η αγωνιστική διεκδίκηση αποτροπής των ολέθριων, όπως χαρακτηρίστηκαν, επιλογών της Κυβέρνησης. Όπως άλλωστε τονίστηκε στην συνεδρίαση, οι επιλογές αυτές«με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τους παραγωγούς στο να εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις και τις καλλιέργειές τους, αφού η ενασχόληση με την παραγωγή καθίσταται πλέον ασύμφορη».

Στο μήνυμά της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά:“Συνάδελφε αγρότη, αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας, για το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωρία μας και να παράγουμε. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η εξοντωτική φορολόγηση μας στέλνουν όλους στα κοινωνικά παντοπωλεία. Θα το επιτρέψεις; Ένωσε τη φωνή σου μαζί με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται σε όλη τη χώρα. Σε περιμένουμε, μαζί με το τρακτέρ σου, την Παρασκευή το πρωί στο Κεφαλόβρυσο. Τώρα είναι η δική σου σειρά να αντιδράσεις”.

Το μπλόκο που θα γίνει την Παρασκευή, θα επακολουθήσει του μπλόκου στην Ερμίτσα, που θα γίνει την Πέμπτη (21/1).