Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Γιάννης Μάζης: «Να λογοδοτήσει η Τουρκία για την υποκίνηση τρομοκρατικών επιθέσεων»


23.03.2016 

«Η Τουρκία πρέπει άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των

επίσημων δικαιοδοτικών οργάνων για την υποκίνηση τέτοιων τρομοκρατικών επιθέσεων», υποστήριξε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιάννης Μάζης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό, ο κ. Μάζης ανέφερε – μεταξύ άλλων- τον χαρακτηρισμό, πριν από μήνες, του διοικητή της τουρκικής υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών ο οποίος αποκάλεσε τους μαχητές του ISIS, έντιμους αγωνιστές εναντίον της Δύσης.

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση ο κ. Μάζης δεν απέκλεισε την πιθανότητα ανάληψης ακόμα και επιχειρησιακής στρατιωτικής δράσης αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της Γενεύης για την επίτευξη ειρήνευσης στη Συρία.

Τέλος σε ερώτηση για το αν η χώρα μας διατρέχει κίνδυνο ο καθηγητής απάντησε ότι: «Από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα και ο Βαλκανικός διάδρομος, η Ελλάδα δεν είναι στο απυρόβλητο και προς τούτο οι ελληνικές υπηρεσίες πράττουν καλώς και λαμβάνουν ήδη μέτρα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα