Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αν ακούσεις ποτέ αυτόν τον ήχο ξέρεις τι να κάνεις;





Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Έχω τύχει δύο φορές να ακούσω τον ήχο που αναπαράγεται αυτή τη στιγμή από τα ηχεία σας.

Την πρώτη φορά το γνώριζα ότι θα γινόταν άσκηση και όλα καλά…

Τη δεύτερη φορά όμως ήμουν σε δουλειά στο δρόμο στο Περιστέρι και ξαφνικά

στις 10 το πρωί, καλοκαίρι ήταν 2013 ακούω αυτόν τον ήχο από τις σειρήνες συναγερμού της πολιτικής άμυνας.

Φυσικά δεν γνώρισα ότι είναι άσκηση. Παρότι είχε ανακοινωθεί από τους αρμόδιους, τα ΜΜΕ δεν φρόντισαν να μας ενημερώσουν.

Πραγματικά φίλοι μου με έπιασε ένας πανικός. Βλέπετε τότε είχα ούτε 1 χρόνο που άρχισα να ψάχνομαι και να διαβάζω και να προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος.

Αμέσως το μυαλό μου πήγε στο κακό και φυσικά στους αμάχους στο σπίτι.

Ευτυχώς ήταν καλοκαίρι και η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι. Μέχρι να εξακριβώσουμε ότι τελικά ήταν άσκηση, αυτά τα δύο – τρία λεπτά πήγε η ψυχή στην κόλαση και γύρισε διαλυμένη.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ.

Πέρυσι το Δεκέμβρη (2015) αν και ήξερα ακριβώς πότε θα γίνει η άσκηση δεν ενημέρωσα κανέναν από την οικογένεια για να τσεκάρω αν αυτά που λέμε και για τα οποία προπονούμαστε πολύ συχνά μπορούν να βρουν εφαρμογή.


Η «εκπαίδευση» – ξηρά προπόνηση δούλεψε, από την άποψη ότι δεν υπήρχε σοκ. Ακόμα και οι γυναίκες της οικογένειας μπορεί να ξαφνιάστηκαν, όμως λειτούργησαν, έστω και κάπως «ρομποτικά» μπορώ να πω. Αλλά ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ και το κυριότερο εκτέλεσαν τις συμφωνημένες υποχρεώσεις κατά γράμμα.

Ρεζουμε: Ασκήσεις ετοιμότητας φίλοι μου, μεγάλο πράγμα να προσπαθείς να εφαρμόσεις την θεωρία, γιατί βλέπεις τα προβλήματα της θεωρίας και φυσικά αυτά που είναι ανεφάρμοστα τα αφήνεις στην άκρη και αναπροσαρμόζεσαι. Γιατί καλά τα λέει ένας τρελός Μυτιληνιός και καλά τα διαβάζεις, αλλά μπορεί όταν κληθείς εσύ να τα εφαρμόσεις να βρεθείς προ εκπλήξεων, θετικών ή αρνητικών…

Όταν λοιπόν ακούσεις αυτόν τον ήχο θα πρέπει από πριν να ξέρεις πως να αντιδράσεις. Που να κρυφτείς, πότε να εξέλθεις της κρυψώνας, πως και πότε μπορείς να μαζέψεις τα παιδιά από το σχολείο, προς τα που θα κατευθυνθείς, που βρίσκεται το προσυμφωνημένο σημείο συνάντησης της ομάδας επιβίωσης, οι κύριοι και εναλλακτικοί οδοί διαφυγής. Και όλα όσα έχουμε κατά καιρούς αναπτύξει…

Αχρείαστα να είναι…

Η προετοιμασία μας πρέπει να είναι πάντα πρωταρχική προτεραιότητα.



http://etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_65.html




http://katohika.gr/epiviosi