Κυριακή 3 Απριλίου 2016

BREΧIT: Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή : 5% μπροστά το ΝΑΙ στο BREΧIT







Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στον αέρα δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Βρετανοί βλέπουν με καλό μάτι την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ούτως ή άλλως δεν συμμετέχουν στην Ευρωζώνη).
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Opinium για την εφημερίδα Observer υπερ του ΝΑΙ για μια έξοδο της Βρετανίας συγκεντρώνει ποσοστό 43%, έναντι 39 που συγκεντρώνει το ΟΧΙ.

Της εκστρατείας υπερ του ΝΑΙ αυτόκλητος επικεφαλής έχει τεθεί ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, που είναι και από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Μ. Βρετανίας.


Όμως μεγάλο ερωτηματικό αποτελούν οι περιοχές της Ουαλίας και της Σκωτίας, που μέχρι στιγμής δεν έχουν αρχίσει να εκφράζονται υπερ της μιας ή της άλλης άποψης. Όμως επειδή στο δημοψήφισμα δεν έχει σημασία το ποσοστό από την περιοχή προέλευσης, αλλά ο απόλυτος αριθμός στο σύνολο της χώρας, είναι πλέον πολύ πιθανός στα τέλη του Ιούνη, η Μ. Βρετανία να είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την Ε.Ε. δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες…

Ιδιαίτερη και σημαίνον σημασία έχει η στάση που θα κρατήσει η βασιλική οικογένεια. Ως γνωστόν στους Άγγλους η Βασίλισσα είναι το πιο δημοφιλές πρόσωπο. Βρίσε τους όπως θες, μόνο μην τους πειράξεις την Βασίλισσα. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι η Βασίλισσα είναι πίσω από το Δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson.

Τέλος το θέμα που έχει προκύψει με το μεταναστευτικό και τη στάση της Ε.Ε. δίνει επιπλέον όπλα στους υπέρμαχους του ΝΑΙ!



http://www.e-koutsobola.gr/