Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

No Man's Land - Madness
Οι No Man's Land είναι ένα ελληνικό συγκρότημα ψυχεδελικής ροκ μουσικής. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1985 και πήραν το όνομά τους από ένα τραγούδι του Syd Barret. Η πρώτη τους σύνθεση περιλάμβανε τον Βασίλη Αθανασιάδη (κιθάρα, φωνή), τον Γιώργο Παπαγεωργιάδη (μπάσο), την Εύη Χασαπίδου Watson (φωνή), τον Γιώργο Νίκα (τύμπανα) και τον Άγι Γράβαρη (πλήκτρα, φωνή).
Η παρθενική τους δισκογραφική παρουσία σημειώνεται το 1987 με δύο τραγούδια στη συλλογή με τίτλο Cicadas - An Electric Guide to the Greek Underground της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Pegasus Records. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό τους LP Zalion από την ίδια εταιρεία, το οποίο αποσπά εξαιρετικές κριτικές. Το 1989 η Εύη Χασαπίδου Watson αποχωρεί για να σχηματίσει λίγο αργότερα τους Echo Tattoo και οι No Man's Land συνεχίζουν ως κουαρτέτο. Το 1990 κυκοφορεί το EP τους The Reality Trip στην εταιρεία Brummel. Το 1993, μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του ελληνικού ανεξάρτητου ροκ και με πάμπολλες συναυλίες στο ενεργητικό τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα "αορίστου χρόνου".
Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2001, τα τρία από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, ο Βασίλης Αθανασιάδης, ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης και ο Γιώργος Νίκας ξεκινούν πρόβες με νέο υλικό. Στα πλήκτρα συμμετέχει ο Γιώργος Δημάκης, τον οποίο αργότερα αντικαθιστά ο Χριστόδουλος Αβραμούδας, που μένει στο γκρουπ ως το 2007. Σύντομα οι No Man's Land ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Ο Γιώργος Νίκας αποχωρεί το 2005 και τη θέση του παίρνει ο πρώην ντράμερ των Purple Overdose Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος. Την ίδια χρονιά ξεκινούν την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ, η οποία θα διαρκέσει περίπου δυόμισι χρόνια: τον Μάιο του 2008 το Home in the Sky κυκλοφορεί από την εταιρεία ANAZITISI Records[1] σε CD και δίσκο βινυλίου. Εν τω μεταξύ, στο γκρουπ έρχεται να προστεθεί ο τρομπετίστας Γιώργος "Don Fuestenberg" Παυλής. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Σταύρος Παργινός (τσέλο), Γιώργος Τζίβας (κρουστά), Τίνα Ψαλίδα (βιολί, φωνητικά), Γιώργος Δημάκης (πλήκτρα), Κώστας Κακούρης (πιάνο, mellotron) και Κατερίνα Παπαχρίστου (φωνητικά).
Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορούν ένα άτιτλο άλμπουμ, επίσης στην ANAZITISI Records, το οποίο περιέχει δύο κομμάτια σε εκτελέσεις μεγάλης διάρκειας (πάνω από 18 λεπτά το καθένα): τα "Writers have no real life" και "Stormbird". Πρόκειται για μια δουλειά που κυκλοφορεί αποκλειστικά σε βινύλιο και σε περιορισμένα, αριθμημένα αντίτυπα.
Την άνοιξη του 2009 ο μπασίστας Νίκος Πεταυρίδης αντικαθιστά τον Γιώργο Παπαγεωργιάδη.

(οι πληροφορίες προέρχονται από την wikipedia)