Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Άρματα μάχης και ένοπλοι στρατιώτες στην Κωνσταντινούπολη – Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στην Άγκυρα – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην “Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.


Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί και δύο είναι τα πιθανά σενάρια: ή πρόκειται κινητοποίηση για αντιμετώπιση μεγάλης τρομοκρατικής επίθεση ή μιλάμε για στρατιωτικό πραξικόπημα στη γειτονική χώρα!