Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Παραολυμπιακοί 2016: στην 3η θέση του τελικού των 54 κιλών στην Άρση Βαρών ο Μπακοχρήστος!


Ακόμη περισσότερο υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται από σήμερα οι Αιτωλοακαρνάνες για τον μεγάλο αθλητή Δημήτρη Μπακοχρήστο.

Η συγκομιδή μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είχε συνέχεια και σήμερα Παρασκευή στην Άρση Βαρών με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο από το Μοναστηράκι της Βόνιτσας να κερδίζει το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών.

Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 181 κιλά, έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα, με πρόβλημα τραυματισμού και σηκώνοντας 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, άντεξε στην επίθεση του Βραζιλιάνου Κάρα (βαρύτερος κατά ένα κιλό του Έλληνα αθλητή), που τα σήκωσε στην 2η του προσπάθεια και έμεινε εκτός βάθρου.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος επιχείρησε δυο φορές ακόμη στα 170 κιλά, αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας έτσι την 2η θέση στον Κινέζο Γουάνγκ, που τα σήκωσε με την πρώτη.Χρυσός Παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Νιγηριανός Εζουρουίκε με 200 κιλά (έχοντας ήδη 185 στην πρώτη του προσπάθεια).


Αξίζει να τονιστεί το κατόρθωμα αυτών των αθλητών, που σηκώνουν 3 και 4 φορές το σωματικό τους βάρος (ο Μπακοχρήστος ζυγίζει 52,57 κιλά!)

Στις 22.00 είναι η σειρά του Πασχάλη Κουλούμογλου στα 59 κιλά, στο «άθλημα των δυνατών», που μπορεί να μας απογοήτευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά φαίνεται ότι το πνεύμα του Πύρρου Δήμα και των υπολοίπων «χρυσών παιδιών» έχει περάσει στους Παραολυμπιονίκες μας!