Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πολλοί, αλλά λέοντες! – IVβ


Την κρίσιμη εκείνη εαρινή ισημερία του 9,600 πΧ, λοιπόν, ο Ήλιος έκρυψε τον Βασιλίσκο. Οι ισημερίες, ιδίως η εαρινή, λέγεται πως είναι ιδιαίτερες ημερομηνίες. Κατά κάποιο τρόπο, είναι «πύλες». (Προς τα πού, άρα γε; ) Πραγματοποιούνται οι ευχές που κάνουμε επάνω σ’ αυτές. Καί, γενικά, έχουν …»κάτι»…

Να πείς ότι μεταβάλλεται κάτι στο αιθερικό πεδίο του πλανήτη; Ίσως. Δεν το ξέρουμε ακόμη. Δεν το ξέρουμε …πιά.

Ωστόσο, συμβολικώς:
Ο Ήλιος έπεσε επάνω στον ήλιο.
Ο χρυσός επάνω στον χρυσό.
Το λιοντάρι επάνω στο λιοντάρι.
Η καρδιά επάνω στην καρδιά.

Κι άρχισαν οι σκοτεινές τελετουργίες… Οι ιερείς έσφαξαν αρκετούς ανθρώπους γιά θυσίες, τους αποκεφάλισαν, καί τους έφαγαν τις καρδιές – δίνοντας το σύνθημα της εξόρμησης προς τ’ ανατολικά, γιά να πάρ’ ο διάολος πάντες τους μη-δικούς τους.

Τότε, η Ατλαντίδα είχε περιπέσει σε άκρως απολυταρχικό δικτατορικό πολίτευμα, μπροστά στο οποίο το αντίστοιχο του Πόλ Πότ ήταν νηπιαγωγείο. Κανείς δεν τολμούσε ν’ αντισταθεί στους φανερούς δικτάτορες, κι ακόμη περισσότερο στην υπέρτατη αρχή της χώρας: την υπεραπόκρυφη τριανδρία των αθανάτων. Κι έτσι, όλες οι φυλές αυτής της πολυφυλετικής αυτοκρατορίας ζώστηκαν τ’ άρματα. Γιά τονολοκληρωτικό χαμό των άλλων – ή τον δικό τους. (Μόνο που κανείς δεν τους προειδοποίησε γι’ αυτό το τελευταίο.)

Κι όχι μόνον όλες οι φυλές της Ατλαντίδας. Αλλά καί οι κλώνοι, οι φτιαγμένοι ειδικά γιά να σκοτώνουν. Φτιαγμένοι στο εργαστήριο ενός εκ της κρυφής τριανδρίας.

Πολλούς αιώνες αργότερα, οι Κονκισταδόρες βρήκαν υπολείμματα των αγρίων εκείνων φυλών να κάνουν τις ίδιες ακριβώς μαύρες τελετουργίες… (Κυρίως τους Αζτέκους – βλέπε καί τα πρόσφατα ευρήματα σκελετών θυσιασμένων παιδιών στο Μεξικό. Άρα, οι Ισπανοί χρονικογράφοι έλεγαν την αλήθεια, καί δεν συκοφαντούσαν τους Αζτέκους.)



…Στις ίδιες πυραμίδες…



Αλλά, γιά μισό λεπτό!

Διακρίνω κάτι σαν δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου στο πόστερ του«Αποκαλύπτο»;

Σίγουρα, διότι αλλοιώς -με σκέτο Ήλιο- δεν αιτιολογούνται οι τελετουργικοί φόνοι. Πρέπει να επέμβει καί η σκοτεινή Σελήνη.

Το «Αποκαλύπτο» δεν είναι το μοναδικό έργο τέχνης, που συμφωνεί με την ταπεινότητά μου. Νά, μέχρι κι ο Τεντέν, ας πούμε, μιλάει γιά έκλειψη Ηλίου, στους «Φυλακισμένους του Ήλιου». (Σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2.)



Με τη διαφορά, ότι ο Τεντέν δήθεν «διέταξε» τη Σελήνη να φύγει μπροστά απ’ τον Ήλιο (διότι δήθεν οι ιθαγενείς δεν ξέρανε ότι θα γίνει έκλειψη Ηλίου), κι έτσι γλύτωσε απ’ τη θυσία – ως μικρός ημίθεος παύλα παντογνώστης μάγος. (Επίσης, η υπόθεση διαδραματίζεται στη χώρα των Ίνκας, κι όχι στο Μεξικό.)

Τροποποιούμε, λοιπόν, το (φτού, γαμώτο! κόλλησα κι εγώ! ) «εαρινόν σημείον» του 9,600 πΧ, προσθέτοντας καί μία δακτυλιοειδή έκλειψη Σελήνης. Κάπως έτσι:



Έχω πεί πολλές φορές ότι οι σύμβουλοι ταινιών «επιστημονικής φαντασίας» δεν είναι άτομα αλαφρά, ούτε οι αφηγήσεις σε τέτοια έργα είναι απλώς παραμυθάκια. Έτσι, γιά μεν τον Μέλ Γκίμπσον δεν γνωρίζω (καί δεν νομίζω). Αλλά ο Ερζέ (ο δημιουργός του Τεντέν), που πουλούσε τις ιστορίες του στο υπερσυντηρητικό καθολικό προπολεμικό Βέλγιο, ίσως υπήρξε καί ποδίτσας. Καί ίσως (δίς) να γνώριζε κάποια πράγματα παραπάνω.

Είναι, όμως, μονάχα ένα κόμικ καί μία ταινία, που θα μας δείξουν τον δρόμο;

Όχι… Έχουμε κι άλλες ενδείξεις, πολύ ισχυρώτερες.

Παρά την παρέλευση τόσων χιλιάδων ετών από τότε, τίποτε δεν άλλαξε. Δυστυχώς. Ξαναβρίσκουμε μπροστά μας τόσο τις ανθρωποθυσίες (πραγματική μάστιγα παγκοσμίως), όσο καί τους δολοφονικούς κλώνους. Μόνο που οι τελευταίοι έχουν αλλάξει τόπο διαμονής. Δεν εξορμούν πλέον από το βυθισμένο νησί τους, αλλά κυρίως εξ Ανατολών. Αυτούς τους μπάζει στην Ελλάδα (με τη συνεργασία της εγχώριας πέμπτης φάλαγγας) το κράτος, που έχει ως σημαία του…



…Ακριβώς την ταυτόχρονη έκλειψη Ηλίου καί Βασιλίσκου (δηλ. τοδύο φορές σκοτείνιασμα του χρυσού φωτός του Λέοντα) της εαρινής ισημερίας του 9,600 πΧ.

Λοιπόν, το εικονιζόμενο αστέρι δεν είναι ούτε η Αφροδίτη, ούτε το τυχόν X αστέρι. Είναι ο Βασιλίσκος. Το σκέφτηκα άπειρες φορές, καί κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα. Είναι αυτός! Απλώς, δεν μπορούσαν στη σημαία να ράψουν τον Βασιλίσκο πίσω απ’ τον Ήλιο, κι έτσι τον απεικόνισαν δίπλα – καί κοντά.

Τώρα, θα με ρωτήσεις αναγνώστη μου, πού βρέθηκαν οι κρυπτο-Άτλαντες στη σημερινή Τουρκία;

Από εξισλαμισμένους Βυζαντινούς. Μέσα στους οποίους όντως υπήρχαν κρυπτο-Άτλαντες, σαν τον Ψελλό. Νά… το ξέρατε εσείς ότι στη «σχολή» του Ψελλού μαθήτευσε ο Ούγο ντέ Παγιέν; (Γειά σου Πολυμήδη!) Ή ότι στην Τρουά (Τροία!!!) της Καμπανίας είχε ιδρυθεί …καμπαλλιστική σχολή το 1070;



(Η πληροφορία προέρχεται από το απεικονιζόμενο βιβλίο.) Έμ, βέβαια! Μετά, πώς να μην ερμηνεύσουμε τόσο την αισχρή προδοσία του Ρωμανού Δ’ Διογένη απ’ τον σκατόψυχο σκατόγερο, όσο καί τις -επίσης αισχρές- Σταυροφορίες, ως μέρος μακροχρόνιου γεωστρατηγικού σχεδιασμού… κάποιων «κεκρυμμένων» ατόμων;

Στην Τουρκία των τελευταίων δεκαπέντε δεκαετιών, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κρυπτο-Άτλαντες από γονίδια, αλλά σίγουρα υπήρξαν καί υπάρχουν ποδίτσες. Γεμάτος ο τόπος! Αλλά όχι όποιοι κι όποιοι. Εννοώ,υψηλόβαθμοι. Εννοώ, σε ούλτρα υψηλούς καί κλειστούς κύκλους.Σαν αυτούς, που καθορίζουν τα εθνικά σύμβολα των κρατών. Σαν αυτούς, γιά παράδειγμα, που έφτιαξαν τη σημαία της σημερινής Αλβανίας, με τον μαύρο δικέφαλο αετό.

Ο σκατόγερος Φελλός μας κουβάλησε, λοιπόν, στην καμπούρα μας τους Τουρκαλάδες, οι οποίοι με τη σειρά τους μας κουβαλάνε μέσα στην Ελλάδα τους κλώνους-δολοφόνους απ’ αυτήν εδώ τη χώρα:



Εδώ, τα πράγματα είναι πιό ξεκάθαρα, όσον αφορά το τί εννοεί το πακιστανό ποιητή: Πάλι έχουμε Ήλιο-Σελήνη-Βασιλίσκο, αλλά το χρώμα του ουρανού σκουραίνει (ίσον, το σκοτάδι της έκλειψης), ενώ στην άκρη φαίνεται καί λίγο ηλιακό φώς (το άσπρο κομμάτι).

Σας έχω προειδοποιήσει γιά το ότι, απ’ όλους τους λαθρομετανάστες, ειδικά οι Σομαλοί καί οι Πακιστανοί είναι νεάντερταλ. Παναπεί,ανθρωποειδή χωρίς ψυχή. Βαδίζοντα κρέατα. Κλώνοι. (Παρόμοια όντα είναι καί οι γνωστοί μας γύφτοι.) Καί με δεδομένο ότι οι κλώνοι φτιάχτηκαν -από τους Άτλαντες- ειδικά γιά να σκοτώνουν, δηλαδή ως βιολογικές πολεμικές μηχανές, δεν προλαβαίνω να διαβάζω αναρτήσεις γιά ισλαμοφασίστες που αποκεφαλίζουν ανθρώπους (είδηση 1, είδηση 2, είδηση 3, είδηση 4, καί πάει λέγοντας), ή ξερριζώνουν την καρδιάτους καί την τρώνε. (Δηλαδή, συμβολικώς κατά κάποιο τρόπο «εκδικούνται» τον Ήλιο.) Βλέπε πχ είδηση 1, είδηση 2, είδηση 3,…

…Καί ώχχχχ!!!… είδηση 4!!!

Αλήθεια, πόσοι Πελασγοί του Κρόνου ζούν ακόμη σήμερα στην Ελλάδα; Καί πόσοι κρυπτο-Άτλαντες, ή μετενσαρκωμένοι Άτλαντες;…

Εννοείται, πως γιά να καθαρίσει ο τόπος – καί με απόλυτο συναίσθημα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές Ελλήνων κι Ελληνίδων: λαθροκλώνοι, υποστηρικτές τους, Άτλαντες καί Κρόνιοι κρυφοί καί φανεροί πρέπει να εξοντωθούν μέχρις ενός. Εννοείται. Αλοιώς, κάνουμε μιά τρύπα στο νερό.

(Τί γράφω ο «ρατσίσταρος», έ; Έχουμε πόλεμο, …μωρό μου… ο καθένας πρέπει να διαλέξει πλευρά… κι ο οίκτος α-πα-γο-ρεύ-ε-ται! Τον οποίο οίκτο πρώτα έχουν απαγορεύσει «αυτοί», με τις «σαρίες» τους.)

Τα ίδια, βεβαίως-βεβαίως (δηλ. κλώνοι-δολοφόνοι), είναι καί οι -ψευδεπίγραφοι- «Σαουδάραβες», μεταξύ των οποίων καί ο ιδρυτής του Ισλάμ. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνουν τίποτ’ άλλο από «σαρία», καί ράβουν μάτια καί στόματα του όποιου «αντιφρονούντος».

Γιά να τελειώσουμε μ’ αυτό το θλιβερό θέμα, πολύ ενδιαφέρον είναι κι ένα άρθρο γιά τους αποκεφαλισμούς Βελουχιώτη-Τζήμα, καθώς καί τους αποκεφαλισμούς των ανταρτών του ΔΣΕ. (Αν καί, περιέργως -«περιέργως», διότι υποτίθεται πως αποκεφαλισμούς καί τέτοια κάνουν οι …άλλ’, κι όχι οι …Έλλ! -, πολλοί αποκεφαλισθέντες είναιοξαποδώφατσες. Παρατηρήστε προσεκτικά τις φωτογραφίες – αν αντέχετε το θέαμα.)

Σ’ αυτό το σημείο, θυμήθηκα τις πρώτες στροφές από τα «κάλαντα» της Μεγάλης Πέμπτης:

Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα,

σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται,

σήμερα έβαλαν βουλή οι άνομοι εβραίοι,

οι άνομοι και τα σκυλιά κι οι τρεις καταραμένοι

για να σταυρώσουν το Χριστό, τον πάντων Βασιλέα.

(Έτσι τα ξέρω από παιδάκι. Όλο το τραγούδι, με τους πρώτους στίχους σε άλλη εκδοχή, εδώ.)

Εντυπωσιακή η ομοιότητα με όσα λέμ’ εδώ!

Ο πρώτος στίχος μιλάει σαφώς γιά σκοτείνιασμα του ουρανού: έκλειψη Ηλίου, βέβαια – αν καί η σχετική ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ δεν δίνει ανοιξιάτικες εκλείψεις Ηλίου στα 33 χρόνια του Χριστού. (Εκτός αν ο Χριστός σταυρώθηκε σε ηλικία 28 ή 29 ετών, με δεδομένο ότι γεννήθηκε το 7 πΧ.)

Άκρως ενδιαφέρων είναι ο τέταρτος στίχος, που μιλάει γιά τους ανόμους(δηλ. που δεν ακολουθούν τον νόμο του Θεού), αλλά καί «τρείς καταραμένους», τους οποίους δεν κατονομάζει. Αν επρόκειτο γιά τους δύο αρχιερείς των ιουδαίων (Άννας, Καϊάφας) καί τον Πιλάτο, πιστεύω πως θ’ ανέφερε ονόματα. Αλλ’ αυτή η «ανώνυμη» τριανδρία κολλάει στα όσα σας είπα γιά τους κρυφούς δικτάτορες της Ατλαντίδας. Οι δε «άνομοι» μπορεί να είναι οι λάτρεις του Κρόνου ιουδαίοι, αλλά μπορεί να είναι καί οι Άτλαντες.

Όπως καί ο όρος «σκυλιά» ταιριάζει γάντι στους κλώνους-δολοφόνους.

Τέλος, ο Βασιλεύς Βασιλέων («των πάντων Βασιλεύς») πάλι είναι ένας καραμπινάτος συμβολισμός της συζυγίας Ήλιου καί Βασιλίσκου. Γιά τον οποίο, στην αρχή του κειμένου έκανα την πάπια. Γιατί; Διότι οι προεκτάσεις του είναι μεγάλες.

Ίσως αυτό το παιδικό τραγούδι ν’ απηχεί γεγονότα του 9,600 πΧ, που κράτησε η φυλετική μας μνήμη. Ίσως το 9,600 πΧ να την πλήρωσε ο αρχιερέας του Δία, με τον τρόπο που την πλήρωσε ο Χριστός. Ίσως τα χρόνια του Χριστού «κάποιοι» να ξέρανε τα γεγονότα της Ατλαντίδας, κι επεφύλαξαν στον Χριστό την ίδια μεταχείριση. Ίσως… Την άκρη θα μπορούσαμε να τη βούμε, αν διαβάζαμε ποιός-ξέρει-ποιά κείμενα, σε ποιός-ξέρει-ποιές κρυφές βιβλιοθήκες. Αλλά, δυστυχώς, προς το παρόν μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Διάλειμμα.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Επιθυμώ ν’ απαντήσω στην πιθανή απορία σας, γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ακριβώς (όχι μονάχα τη χρονιά, αλλά καί) την ημέρα του σκοτεινού τελετουργικού της Ατλαντίδας. Δεν βοηθάνε οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές;

Καθήστε αναπαυτικά, καί ακούστε:

Οι τροχιές των πλανητών (του ηλιακού μας συστήματος – αλλά καί κάθε ηλιακού συστήματος) απέχουν πολύ απ’ το ιδανικό. Είναι μεν κατά βάση ελλείψεις, αλλά… Κάθε φορά που ένας πλανήτης πλησιάζει έναν άλλον, τον τραβάει λίγο περισσότερο. Με συνέπεια οι δύο πλανήτες να προσεγγίζουν (ελάχιστα) μεταξύ τους λόγωι βαρύτητας. Άρα, η τέλεια έλλειψη της τροχιάς «βγάζει καρούμπαλο». Όταν, τώρα, οι πλανήτες απομακρύνονται, πάνε προς τα μέσα των τροχιών τους, διότι αυτό (ονομάζεται «compensation» – αναπλήρωση) το επιβάλλει η διατήρηση ορμής, στροφορμής, ενέργειας. Άρα, οι δύο τροχιές, αμέσως μετά το «καρούμπαλο», αποκτούν από ένα «βαθούλωμα» η καθεμία (καί η μία κάνει το αντίθετο της άλλης). Στο τέλος, η τροχιά ενός πλανήτη καταντάει …δαντελλωτή έλλειψη! Κάπως έτσι:



Αυτά δεν γίνονται ούτε βίαια, ούτε σε μεγάλη κλίμακα. Όμως, γίνονται. Συνεπώς, η ακριβής τροχιά ενός πλανήτη εξαρτάται (τουλάχιστον θεωρητικώς) καί από τις τροχιές όλων των υπολοίπων!!! Αυτό, στη βασική του μορφή με τρείς πλανήτες, είναι γνωστό πρόβλημα της (Ουράνιας) Μηχανικής. (Σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2.) Αλλά, δεν μας φτάνουν μονάχα αυτά τα βάσανα. Κάθε τροχιά, ή σύμπλεγμα αλληλοεπηρεαζομένων τροχιών, εξερτάται από τις συνθήκες που επικρατούσαν την αμέσως προηγούμενη στιγμή του χρόνου. Κι αυτές,
από τις συνθήκες στην προηγούμενη στιγμή του χρόνου. Κι αυτές,
από τις συνθήκες στην προηγούμενη στιγμή του χρόνου. Κι αυτές,
από τις συνθήκες στην προηγούμενη στιγμή του χρόνου. Κι αυτές,
από τις συνθήκες στην προηγούμενη στιγμή του χρόνου. Κι αυτές,…

…Ad infinitum. (Στο άπειρο.)

Οι σημερινοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τώρα, έχουν τρομερές δυνατότητες. Αν πούμε πως κάνουν 1,000,000 (ένα εκατομμύριο) πράξεις το δευτερόλεπτο, δεν πέφτουμε έξω. Καί μάλιστα, κάτι «πενταπύρηνοι» κτλ είναι πέντε φορές ταχύτεροι. (Αυτοί μοιράζουν τη δουλειά σε πολλές υπολογιστικές μονάδες ταυτόχρονα -«παράλληλη επεξεργασία», parallel processing ονομάζεται αυτή η τεχνική-, καί κερδίζουν σε χρόνο.)

Όμως, τις τρομερές αυτές δυνατότητες τις «ξεκλειδώνει» μονάχα όποιος τις χρειάζεται. Ένας καθημερινός χρήστης, που μονάχα γράφει κειμενάκια καί διαβάζει ιστοσελίδες, δεν πρόκειται να τις δεί ποτέ. Αντίθετα, ένας πχ μεταπτυχιακός φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος, θα τις χρησιμοποιεί συχνά. Καί ναί, όντως, θα τις αναζητήσει κάποιος που θέλει να μελετήσει αστρονομικά φαινόμενα σε μήκος χρόνου χιλιάδων ετών – γιά να έρθουμε στα καθ’ ημάς.

Αλλά εδώ προκύπτουν τα εξής σοβαρά εμπόδια:

(α) Ναί μεν, οι Η/Υ κάνουν ένα μύριο πράξεις ανά δευτερόλεπτο. Αλλά, αν οι μαθηματικές πράξεις (πχ γιά να δεις τί συνέβη την εαρινή ισημερία του 9,600 πΧ) φτάνουν πχ σε εκατόν πενήντα δεκαδικά ψηφία ακρίβειας, καί άρα απαιτούν πχ ένα δισεκατομμύριο πράξεις; Αυτό σημαίνει να περιμένουμε χίλια δευτερόλεπτα, μέχρι να δούμε αποτέλεσμα. Πάνω από ένα τέταρτο της ώρας!

(β) Οι συγγραφείς των προγραμμάτων Αστρονομίας, λοιπόν, υποθέτουν ότι ο χρήστης δεν έχει τόση υπομονή. Δηλαδή, υποθέτουν ότι δεν πρόκειται γιά επαγγελματία Αστρονόμο, ή μισοπάλαβο ιστοριοδίφη, σαν την αφεντιά μου. Αλλά ότι έχουν 99 στις 100 πιθανότητες να πέσουν σε χομπίστα της Αστρονομίας.

Επίσης, υποθέτουν ότι ο καθένας μας έχει τον απλούστερο βασικό υπολογιστή της εποχής μας, καί όχι «ντελούξ» γρήγορα μοντέλα (με πέντε «πυρήνες», κτλ).

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους συγγραφείς είναι καθηγητές πανεπιστημίου, καί συγγράφουν τα προγράμματα πρώτα γιά δική τους χρήση, τα οποία διαθέτουν στο Διαδίκτυο ελεύθερα γιά τον καθένα μας. Όμως, το ίδιο υποθέτουν καί όσοι εμπορεύονται τα προγράμματά τους. Δηλαδή, σκέπτονται ότι ο χρήστης δεν έχει αυξημένο ενδιαφέρον γιά μελέτες κάποιων χιλιάδων ετών πΧ, καί δεν συγγράφουν τέτοιο κώδικα.

Ως αποτέλεσμα, στην πράξη όλα τα κυκλοφορούντα προγράμματα Αστρονομίας (αλλά καί Αστρολογίας – που στηρίζονται στα προηγούμενα) έχουν μιά ακρίβεια + ή – 8,000 χρόνια πριν ή μετά την εποχή μας. Δηλαδή, καλύπτουν το διάστημα από το 6,000 πΧ έως το 10,000 μΧ. (Άρα, η έναρξη του «Ατλαντικού» πολέμου δεν καλύπτεται.) Ρίξτε καί μιά ματιά στην ιστοσελίδα των εκλείψεων της ΝΑΣΑ, να δείτε τί χρονολογίες καλύπτει. Ούτ’ αυτοί με τους τρομερούς τους υπολογιστές (ειδική παραγγελία, όχι του εμπορίου) δεν επεκτείνονται περισσότερο.

Τέλος, υπάρχει καί τρίτο σοβαρό εμπόδιο: Τα προγράμματα Αστρονομίας υπολογίζουν πχ τί έγινε το θερινό ηλιοστάσιο του 480 πΧ (αν τους το ζητήσεις), αλλά δεν υπολογίζουν το πότε, πόσες φορές καί ποιές, είχαμε πχ έκλειψη Ηλίου καί ταυτόχρονα συζυγία Άρη-Αφροδίτης στον Σκορπιό. Δεν είναι ο «χαρακτήρας» τους τέτοιος.

Η λύση είναι μία: Ν’ αρχίσουν ν’ απαιτούν τέτοιες δυνατότητες οι ερευνητές Αρχαιολόγοι, ώστε να δημιουργηθεί η «κρίσιμη μάζα» των χρηστών (δηλ. ν’ αυξηθεί η ζήτηση), που θ’ απαιτήσουν προγράμματα τέτοιου είδους. (Μετά, είναι θέμα χρόνου να συγγραφούν αυτά.)

Δηλαδή, ν’ αρχίσουν οι Αρχαιολόγοι ν’ ασχολούνται με τις τρομερές δυνατότητες της αστρονομικής χρονολόγησης.

Το κακό, όμως, είναι πως μέχρι στιγμής οι Αρχαιολόγοι σνομπάρουν τον συγκεκριμένο τομέα (δεν είναι δικός τους, της Φιλοσοφικής, καί δεν τον καταλαβαίνουν τόσο πολύ). Το ακόμη χειρότερο, είναι πως έχουν αναγάγει σε Ιερόν Ευαγγέλιον τις πηγές (δηλ. τα αρχαία γραπτά κείμενα), τις οποίες δεν τολμούν να κρίνουν. Κι αν αυτές οι πηγές είναι λάθος;… Αν αποτελούνται από αυθεντικά κείμενα, ανακατεμένα με παρένθετα;

Εγώ ο ίδιος έχω ανιχνεύσει παρένθετο ψευδές επεισόδιο στην εξιστόρηση της Αργοναυτικής Εκστρατείας από τον (ψευδ-)Ορφέα: εκεί που λέει ότι ο πρώτος σταθμός της Αργούς ήταν το σπήλαιο του Χείρωνα, καί τους σέρβιρε κρασί ο εννεαετής Αχιλλέας (του Πηλέα). Μέγιστο λάθος, διότι, αν τα Τρωϊκά απέχουν μιά γενιά απ’ τα Αργοναυτικά, ο Αχιλλέας δεν πήγε στην Τροία σε ηλικία 39 ετών! Ξέρουμε ότι πήγε περίπου στα 19 του. Το επεισόδιο αναφέρεται σε χρονιά περίπου δέκα χρόνια πριν γεννηθεί ο Αχιλλέας! Άρα, είναι καθαρά της φαντασίας του συγγραφέα. (Από τους Αργοναύτες, μονάχα ο Λαέρτης ίσως είχε ήδη αποκτήσει τον Οδυσσέα. Οι λοιποί ετύγχαναν εργένηδες.)

Η λύση είναι μία: ο συνδυασμός των κειμένων με τις αστρονομικές χρονολογήσεις. Μονάχα όταν το συνειδητοποιήσουν αυτό οι Αρχαιολόγοι, μπορούμε να ελπίζουμε σε αστρονομικά προγράμματα της προκοπής.

Διάλειμμα, τέλος.

Πάμε τώρα σε ακόμη δύο…

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Γ’ ΠΠ

Δεν είναι μονάχα την εαρινή ισημερία του 9,600 πΧ, που συναντήθηκαν ο Ήλιος με τον Βασιλίσκο. Αυτό συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο.Κάθε χρόνο. Γιά τον απλούστατο λόγο, ότι η ευθεία Ήλιου-Βασιλίσκου τέμνεται από την τροχιά της Γής δύο φορές ετησίως. Βρέξει-χιονίσει. Μονάχα που οι δύο αυτές μέρες δεν συμπίπτουν με την εαρινή ισημερία. (Πρέπει να περάσουν άλλα 15 με 16,000 χρόνια, γιά να συμπέσουν ξανά.)

Απ’ αυτές τις δύο ημέρες, μας ενδιαφέρει (γιά τον συμβολισμό που εξετάζουμε) πρακτικά η μία: αυτή, κατά την οποία ο Ήλιος κάνει έκλειψη στον Βασιλίσκο. Όπως στο σχήμα:



Πότε πέφτει αυτή η ημερομηνία φέτος;

Σκεφτόμαστε πρακτικά.

Αν ο πραγματικός ζωδιακός είναι 25° πίσω απ’ τον «ιδεατό» (δηλ. αυτόν που αρχίζει με μηδέν μοίρες Κριού στις 21/03), κι αν ο Βασιλίσκος είναι περίπου στις 10° Λέοντα, τότε πρέπει να προχωρήσουμε 25 ημέρες/μοίρες μπροστά από τις 10 ημέρες/μοίρες Λέοντα, γιά να βρούμε την ημερομηνία.

Ο Λέων αρχίζει χοντρικά στις 20 Ιουλίου, άρα +10 μέρες/μοίρες μας δίνουν χοντρικά 30 Ιουλίου. Προσθέτουμε καί τις 25 μοίρες της διαφοράς των δύο ζωδιακών, καί φτάνουμε (περίπου) στις 24 Αυγούστου.

Όμως… Ποιά επέτειο έχει εκεί γύρω το χριστιανικό εορτολόγιο; Έ;

Ώχ ώχ ώχχχχ!!!…

Η ακριβής ημερομηνία πέφτει λιγάκι νωρίτερα. Στις 23 Αυγούστου 2014. Αλλά ο συμβολισμός παραμένει.

Εδώ, όπως θα φαίνεται ο ουρανός στον ανατολικό ορίζοντα της …Τζιού Γιάρκ, κατά τη διάρκεια του φαινομένου – με τον Ήλιο καί τον Βασιλίσκο ακριβώς τη στιγμή που ανατέλλουν:



Προσέξτε, επίσης, την Αφροδίτη (αρχαίες κρυμμένες γνώσεις), τον Δία (καλή τύχη), καί τη Σελήνη (κυρίαρχο του Καρκίνου) στον Καρκίνο, το ζώδιο των ηπαπάρα. Κι αυτή η ώρα, 06:18′, σας θυμίζει τίποτε απ’ όσα λέγαμε εδώ περί χρυσής αναλογίας;…

Επειδή τό ‘ψαξα, στην Ουάσινγκτων χάνεται λιγάκι η ευθυγράμμιση καί αυτά τα ωραία συμβολιστικά του παραπάνω σχήματος. Άρα, να υποθέσω ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κάποιο σκοτεινό κέντρο αποφάσεων στη βρωμούπολη Τζιού Γιάρκ θα δώσει εντολή γιά έφοδο όλων των νεάντερταλ προς αποκεφαλισμό όλων των χριστιανών; Να υποθέσω ότι καί τα εδώ λαθρόσκατα (τύπου Αχμέτ Βακάς) περιμένουν την εντολή αυτή να πράξουν τα ίδια;

Σας προειδοποίησα εγκαίρως, όμως.

Πρίν προχωρήσουμε στη δεύτερη χρονολογική ένδειξη, θέλω να κάνω ένα μικρό σχόλιο γιά τον αστερισμό του Περσέα:

Είναι ο μοναδικός αστερισμός, που αναπαριστά ευθέως αποκεφαλισμό. Άρα, σχετίζεται ευθέως με το σημερινό θέμα μας.



Άρα γε, ο Περσέας (ίσον κατακτητής) πλήρωσε κάποτε τους Άτλαντες με το ίδιο νόμισμα; Μπορεί.

Δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος αστερισμός «μπαίνει στο κάδρο» των προσεχών μελλοντικών γεγονότων, που μας απασχόλησαν σήμερα. Το ανέφερα, όμως, διότι ξέρω πως ανάμεσα στους αναγνώστες μου υπάρχουν αρκετά «σαΐνια», που θα το ψάξουν – καί ίσως ξετρυπώσουν τίποτε.