Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η «ψυχραιμία» του ΓΕΕΘΑ μήπως στέλνει λάθος μηνύματα στους Τούρκους Αρχηγούς; (φώτο Ντοκουμέντο)



Η ψυχραιμία που δείχνει το ΓΕΕΘΑ απέναντι στην αναβαθμισμένη και προγραμματισμένη πρόκληση και παραβίαση των ΕΧΥ την παραμονή της Επετείου της νύχτας τω Ιμίων πριν απο 21 χρόνια!

Η Τουρκική πρόκληση έγινε σίγουρα μετά από σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείου και υπό την γνώση αν όχι την Εντολή του Ερντογάν και είναι μια επίδειξη δύναμης!

Το ΓΕΕΘΑ δεν απάντησε ως όφειλε με την δέουσα σοβαρότητα που έπρεπε σε μια τέτοια πρόκληση με όλη την Τουρκική Ηγεσία επί του Πολεμικού Σκάφους και αυτό στέλνει λάθος μηνύματα !

Οι Τούρκοι θα επανέλθουν και μάλιστα αυτήν τη φορά με τα ΜΜΕ επι των Πολεμικών την ώρα που οι Τούρκοι δημοσιογράφοι θριαμβολογούν για την σημερινή επίδειξη Σημαίας επί Ελληνικών Χωρικών Υδάτων παρούσης της Τουρκικής Στρατιωτικής Ηγεσίας!

Το ΓΕΕΘΑ δεν είχε μόνο πολεμικά Σκάφη διαθέσιμα στην περιοχή να αντιμετωπίσει την Τουρκική εισβολή αλλά Μαχητικά Αεροσκάφη περιπολούν στην περιοχή και είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή !

Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει ότι αφού το Πολεμικό Σκάφος των Τούρκων παρέμεινε επι 7 λεπτά στα Ίμια (φώτο Ντοκουμέντο )με τους Τούρκους Κομάντος να γυροφέρνουν οπλισμένοι με τις λέμβους , γιατί το Α/ΤΑ δεν έστειλε στην περιοχή Μαχητικά και να πετάξουν χαμηλά και πάνω από το Τούρκικο σκάφος ;

Φοβηθήκαμε κλιμάκωση ; Μα σε μια επόμενη κίνηση που σίγουρα θα συμβεί το επόμενο διάστημα θα το ξαναπαίξουμε ψύχραιμοι;



» Άπαντες οι Τούρκοι Αρχηγοί επί του Πολεμικού Σκάφους ….Ντοκουμέντο»

Ήδη οι τα Τούρκικα ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους αναφέρουν οτι οι Ελληνικές Δυνάμεις δεν αντέδρασαν και σίγουρα δεν έιναι η αντίδραση να στείλουμε ένα κείμενο απο το κανάλι κινδύνου και ανάγκης στα Τουρκικά Πολεμικά !

Τα Ε/Π Απάτσι που ήρθαν στην Ελλάδα το λίγο πριν τα γεγονότα στα Ίμια και έχουν περί τα 20 χρόνια πτητικής δραστηριότητας , αφού ούτε τότε τα χρησιμοποιήσαμε ,τα έχουμε μόνο για τις Παρελάσεις ;

Η Ενέργεια αυτή η πτήση μαχητικών Αεροσκαφών πάνω από εχθρικό πολεμικό σκάφος ,όπως και η επίδειξη του Οπλισμού των Μαχητικών προβλέπεται από νόμο του Δικαίου της Θάλασσας…Το έχουμε ξανακάνει σε Τουρκικό Πολεμικό Σκάφος κοντά στο νησί της Τζιά!

Εκτός και αν και τα Ίμια τώρα πέφτουν κομμάτι μακριά….

Για φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό στη θάλασσα του Ισραήλ …Οι Τούρκοι Κομάντος τώρα θα ήταν μάρτυρες χωρίς καμιά προειδοποίηση!

Στρατιωτικοί Αναλυτές προβλέπουν την αναβάθμιση των Τούρκικων προκλήσεων και αυτήν τη φορά θα είναι ίσως μη προβλέψιμες.!

Το ΓΕΕΘΑ πρέπει να ετοιμάσει σχέδια με την δέουσα δυναμική αντίδραση …Γιατί η Πατρίδα δεν αντέχει μια ακόμη Εθνική ταπείνωση !

Σίγουρα για μια δυναμική αντίδραση χρειάζεται και μια πολιτική απόφαση …Υπάρχει κανείς να την πάρει έστω και σήμερα ;…

Βετεράνος