Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Εσύ ποιου «κτίσμα» είσαι;


Μόρφωση – μορφωμένος – συμμόρφωση – μορφώνω = διαμορφώνω κάτι , του δίνω σχήμα και κατά επέκταση χτίζω κάτι , σχηματίζω κάτι,πλαθω κατι …

Σχηματίζω συνειδήσεις , χτίζω συνειδήσεις , διαμορφώνω συνειδήσεις …. !
Ότι μα ότι έχουμε μέσα μας ήταν έργο αυτών που μας διαμόρφωσαν , είτε τον γονιών μας είτε της παιδείας μας , ειτε της πίστης μας …
Όλα όσα είμαστε σήμερα ειναι η πληροφορία που αποδεχτήκαμε ώστε να μας διαμόρφωσει στον χαρακτήρα που είμαστε σήμερα !
Το να διαμορφωσεις κάτι από κάτι άλλο είναι σαν λες δίνω σχήμα-πλάθω κατι σε κάτι άλλο , σαν να λες χτίζω κατι κάπου δίνοντας την μορφή που θέλω σε αυτό το κτίσμα !
Η διαμόρφωση του εσωτερικού μας χώρου έγινε επιλεγμένα μέσα από νόμους ,κανόνες, ηθική και συναισθήματα , η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου είναι η κοινή εικόνα όλων των κτισμάτων … πιο απλά το περιβάλλον μας είναι η εικόνα από αυτό που εμείς είμαστε !
Σίγουρα για να υπάρξει κτίσμα υπάρχει και αρχιτέκτων !!!!!!!
Αλλά δεν θα μείνω σε αυτό το απλό ….
Είσαι ένα τεράστιο «κτίσμα» που με βάση τα συμφέροντα των εκάστοτε αρχιτεκτόνων σου έχουν κρυφτεί η απαγορευτεί σημεία του κτίσματος σου !!….Σου έχουν φυτευτεί όρια – σύνορα ελευθερίας …!
Αν όλοι μας κυνηγούσαμε το γνῶθι σαὐτόν τότε θα ανακαλύπτατε ότι το κτίσμα μας δεν είναι ένα απλό μικρο ανθρωπινό κτίσμα αλλά ένα τεράστιο παλάτι χωρίς αρχή και τέλος με αμέτρητες δυνατότητες και οπτικές γωνίες με τεράστια πανέμορφη θέα !
Η μόρφωση-διαμόρφωση ενός κτίσματος μπορεί κατά ανάγκη και εντολή του Αρχιτέκτονα να αποκόψει την οπτική γωνία του οικήματος η με συγκεκριμένες κρυφές γωνίες να κάνει το οίκημα – κτίσμα να μην μπορεί να δει με την πρώτη ματιά !

Από την στιγμή που μορφώθηκες να έχεις σύνορα και όρια τοτε μορφώθηκες να έχεις και την έννοια μέσα σου της ιδιοκτησίας … από ένα άπειρο κτίσμα που είσαι στην ουσία ο αρχιτέκτων σε μόρφωσε έτσι ώστε να πιστεύεις ότι είσαι οριακό … με αρχή μέση και τέλος στον χρόνο αλλά και με εμβαδόν που έχει όρια και σύνορο!

Όταν η δομή σου έχει όρια τότε σου δίνεται και η εντολή της ιδιοκτησίας , δικό μου αυτό , η γυναίκα μου αντι η γυναίκα που με επέλεξε να είμαι ο σύντροφος της , το παιδί μου αντι το ελεύθερο ον το οποίο είμαι η βιολογική αιτία της ύπαρξης του …..
Τίποτα δεν μας ανήκει γιατί απλά το κτίσμα μας δεν είναι πεπερασμένο και δεν έχει κτισθεί στην αληθινή του ουσία από κανένα αρχιτέκτονα ..το ότι έχει όμως συμβεί ειναι γιατί το κτίσμα συναίνεσε να συμβεί !
Και αποδεχόμενος να συμβεί ακολουθείς τους κανόνες του που συνέχεια σε μικραίνουν , ακολουθείς την ιδιοκτησία ενώ τίποτα δεν είναι δικό σου ΠΟΤΕ ! Χάνεις τον χρόνο σου , μικραίνοντας το εμβαδόν σου στα πάντα κυνηγώντας ένα όνειρο που από την αρχή ανήκει ΟΛΟ στον Αρχιτέκτονα και εσύ ΠΟΤΕ δεν θα έχεις κάτι δικό σου παρα μόνο την συνειδητοποίηση του ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !
Οι Κινέζοι ειναι κτίσματα «κίτρινα» , που μορφωθηκαν από τον Βούδα και την ιστορία των αυτοκρατόρων τους …. μέσα σε όλα αυτά λοιπόν κάποιος μπορεί να βρει τα δωμάτια συμφέροντος του κάθε αρχιτέκτονα τους !!!
Είμαστε αυτό που εμείς επιτρέψαμε να μας πλάσουν να είμαστε και έχουμε την απόλυτη ανικανότητα να το αντιληφθούμε και να το αλλάξουμε !
Ο εξωτερικός εχθρός- αρχιτέκτονας είναι η αιτία αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι ότι εμείς οι ίδιοι γίναμε – μορφωθηκαμε να είμαστε οι εχθροί του κτίσματος μας !
Ποιος σου έμαθε να μιλάς την γλώσσα που μιλάς ; κάθε γλώσσα ειναι ένας προγραμματισμός του κεντρικού επεξεργαστή σου ..Ποιος σου έμαθε τα όρια , τους νόμους και πόσα από αυτά αμφισβήτησες όταν θελησες να μορφωθείς ; Και όταν κάποια στιγμή αμφισβήτησες δεν ήρθε άμεσα η συμμόρφωση σου; Δεν ήρθε άμεσα αόρατα το χέρι του αρχιτέκτονα να σου δώσει το σχήμα που είχαν και όλα τα άλλα κτίσματα;
Αποδεκτό λοιπόν ότι η μόρφωση – σχηματισμος – κτίσμα συμβαίνει από την ανώτερη εξουσία και αρχή διατήρησης της κατάστασης όπου είμαστε μπαταρίες…. δεν είναι λογικό ότι όλες οι γωνίες σου θα είναι έτσι στραμμένες ώστε ποτέ να μην πληγώσεις τον Αρχιτέκτονα; Δεν είναι λογικό ότι όλα όσα γνωρίζεις και είσαι να είναι και όλα αυτά που σε κάνουν να είσαι το χρήσιμο τούβλο του κτίσματος αυτής της φυλακής ;
Αν εκατομμύρια τούβλα έχουν την απόλυτη συμφωνία και την σύμβαση αλήθειας μεταξύ τους να παραμείνουν ακίνητα σε όρους και κανόνες έχεις η δεν έχεις μια πραγματικότητα η οποία όμως μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την αλήθεια;
Εχεις δει ποτε καποιο συστημα , ιδεα, κινημα το οποιο δεν ακολουθει το μορφωμα που εχει δωσει η κορυφη του ;
Εχεις δει ποτε καποια εξουσια η οποια η μορφωση και οι κανονες που εδωσε ηταν εναντια στο να παραμεινει η ιδια στην εξουσια ;
Εσύ λοιπόν ποιου «κτίσμα» είσαι;
Θες την αλήθεια η θες να παραμείνεις μέσα στα σύνορα που σου χάραξε ο αρχιτέκτων;
Θες να μάθεις τα υπόλοιπα δωμάτια σου;
Τα σύνορα των ονείρων σου είναι αρκετά για σένα ;
Θες να παραμείνεις «μορφωμένος»- σχηματισμενος και αν ναι από ποιον θες να είσαι μορφωμένος ;
Θες απλά να είσαι ακόμα ένα τούβλο στον τοίχο τους ;
Θες να μην τολμήσεις ποτέ να είσαι διαφορετικός από τα υπόλοιπα σχήματα ;
Όταν κρίνουμε κάτι , όταν επικρίνουμε κάτι πρωτα θα πρέπει να έχουμε πετύχει να δούμε μέσα μας …. γιατί αν δεν το έχουμε κάνει είναι σαν να μιλάμε μέσα σε ένα κενό δωμάτιο όπου η μόνη απάντηση στην κρίση μας θα είναι η ηχω της φωνης μας να μας κατηγορεί για το ίδιο !

Stranger….