Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Τί ακριβώς υπέγραψαν;



Με τις υπογραφές του Αλεκσάκι καί των λοιπών, έπεσε μιά βαρειά συννεφιά πάνω από την Ελλάδα. Μιά γενική κατήφεια, ίσως καί χειρότερα (συν)αισθήματα. (Γνωρίζω άτομο, που έπαθε κατατονικό σόκ καί κοιτούσε το άπειρο γιά ώρα.)
Οι περισσότεροι πατριώτες δεν περίμεναν τόσο θράσος. Λέγανε, δεν θα το κάνει· κι όμως, το τσογλάνι το έκανε! Αυτό ακριβώς οδήγησε στο ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας», κι επομένως στα συνακόλουθα αρνητικά συναισθήματα.
Ο γράφων, αντιθέτως, το περίμενε – διότι είχε υπολογίσει καί το μαύρο χρήμα που έρευσε. Ως φαίνεται, όμως, οι λοιποί συμπατριώτες, όσον αφορά τις πολιτικές εκτιμήσεις τους, επιμένουν να σκέφτονται ρομαντικώς πως. Όμως, καταλάβετέ το: οι μή πατριωτικές ιδεολογίες πεθάνανε! Ή, να το θέσω αλλοιώς: η μόνη ιδεολογία από δαύτες που εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, είναι η προδοσία!
(Αλλά κι αυτή …νοθεύτηκε στην εποχή μας: πάντα γίνεται με το αζημίωτο! Πούουου οι παλιοί καλοί προδότες, κουκουλοφόροι της Κατοχής, Γερμανοτσολιάδες, καί λοιποί παρεμφερείς, που ό,τι έκαναν, το έκαναν γιά την ιδέα;! Οι σημερινοί Γερμανο-Αμερικανο-τσολιάδες πρώτα κοιτάνε το πορτοφόλι της Μέρκελ καί του βαψομαλλιά, σά δέ ντρέπονται! Lol!!!)

Δυστυχώς, ο Ελληνικός Λαός τα της υπογραφής τα εξέλαβε ως ήττα – γι’ αυτό έβαλε πλερέζες. Αν καί τίποτε δεν τελείωσε.
Δεν αναφέρομαι στα διαδικαστικά (δηλ. ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων, κτλ κτλ), αλλά στην ουσία. Η οποία ουσία είναι η αξία των υπογραφών αυτών.
Η αξία τους, λοιπόν, είναι ετούτη εδώ:
Κατάλαβες, τώρα, Αλεκσάκι, τί υπογράψατε;
Κοίτα τώρα να σου περάσει απ’ το μυαλουδάκι σου η ιδέα ν’ αυτοκτονήσεις. Κι εγκαίρως, έ; Έρχονται πολύ δύσκολες εποχές, ακόμη καί γιά σένα – καί δέ βλέπω να τη βγάζεις καθαρή.
Άκου με, που σου λέω!