Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

«Άλλαξε… θα σου κάνει καλό!»




Make things happen, concept words draw on blackboard.
«Άλλαξε… θα σου κάνει καλό!

Όταν κάνουμε συνέχεια τα ίδια λάθη… πονάμε λόγο των συνεπειών αλλά ξεχνάμε πολύ γρήγορα τα λάθη μας… αυτός που θα μας φρεσκάρει την το θυμητικό μας λέγοντάς μας γιατί δεν αλλάζουμε τις παλιές μας συνήθειες; θα τον κοιτάξαμε περίεργα και θα του λέγαμε… ξεκίνα πρώτα και άλλαξε τον εαυτό σου!




Ο φόβος μας να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη… βλέποντας την χρόνια αδυναμία μας να αλλάξουμε συνδέεται με την ευκολία και το κομφόρ του εαυτούλη μας… γιατί φοβάται πολύ την αλλαγή.

Οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούν ότι η αλλαγή εμπεριέχει κινδύνους . Το στάτους κβο μας περιλαμβάνει και αυτό κινδύνους, αλλά ο κίνδυνος είναι λιγότερο αισθητός γιατί βρισκόμαστε μέσα στο μάτι του προσωπικού μας κυκλώνα. Η κατάσταση μας είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας μας να αλλάξουμε.


Όταν αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση, έχουμε την τάση να μεγεθύνουμε τους
κινδυνους . Αυτό όμως δεν είναι λογικό. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι το άγνωστο, ακόμα και σε
περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε καταστάσεις που μας έχουν γίνει συνήθεια ο εγκέφαλος μας τείνει να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.

Με άλλα λόγια, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο κοιτώντας μέσα από το τηλεσκόπιο αλλά ανάποδα.
Δεν είναι λογικό αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μας… γιατί ψάχνουμε για κινδύνους αντί για λύσεις.

Ωστόσο, αν δεν κατανοήσουμε ότι το μυαλό μας…μας παίζει άσχημα παιχνίδια…κάθε αλλαγή θα φανεί
Ότι είναι πολύ επικίνδυνη και έτσι δεν θα το επιχειρήσουμε ποτέ!

Διαλέγοντας την ασφάλεια μας ίσως ακολουθούμε την πιο επικίνδυνη στρατηγική…. Οι άνθρωποι που δεν διακινδυνεύουν τίποτα μπορεί να αποφεύγουν τον πόνο…την απογοήτευση προσωρινά, αλλά δεν μαθαίνουν τίποτα νέο, δεν μαθαίνουν να αισθάνονται νέα συναισθήματα, να αλλάζουν συνήθειες, να ολοκληρώνονται ή να αγαπήσουν πραγματικά την ζωή!

Αλυσοδεμένοι από το φόβο τους, γίνονται δούλοι, και παραδίνουν την ελευθερία τους χωρίς να αλλάξουν τίποτα στην ζωή τους.


ΚΟΡΑΞ