Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Αντί για μόνιμους διορισμούς, Προσλήψεις και πίνακες αναπληρωτών… μας «ρίχνουν» στην κόλαση!ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αντί για μόνιμους διορισμούς, Προσλήψεις και πίνακες αναπληρωτών… μας «ρίχνουν» στην κόλαση!

Σήμερα 13/4/2016, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους και μειωμένου ωραρίου όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούμε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα σε σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της ακριτικής Κω, πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα πλαίσια των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά την αρνητική αλλαγή τους καθεστώτος στις προσλήψεις των αναπληρωτών και με οργή γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Χρόνια τώρα αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούμε ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Κάθε χρόνο με τεράστιες οικογενειακές και προσωπικές θυσίες τρέχουμε στην ελληνική εσχατιά, όπου με δυσκολία καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες στον τόπο υπηρεσίας μας, καθώς επίσης και στον επαναπατρισμό μας με τη λήξη της σύμβασης, «κυνηγώντας μόρια» σε δυσπρόσιτα και λοιπά σχολεία.

Η επιχειρούμενη νομοθετική διάταξη του κ. Φίλη με το πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχεια του διέρρεε και βασίλευε στο υπέρτατο βαθμό, προκειμένου να αποφύγει τους 20.000 μόνιμους διορισμούς που υποσχέθηκε και οι δανειστές δεν το επιτρέπουν. Πολιτική που αντιστρατεύεται το κοινό και συλλογικό συμφέρον των αναπληρωτών και του συνόλου των νέων πτυχιούχων καθώς και της ελληνικής κοινωνίας, πέρα και έξω από την ιδιωτία και την ατομική «ευτυχία» γι’ ένα κομμάτι ψωμί!

Θεωρούμε απαράδεκτη την απαξίωση και τον εκμηδενισμό αυτής μας της προσπάθειας, που ανατρέπει με βίαιο τρόπο τον προγραμματισμό της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής. Διεκδικούμε:

· Άμεση απόσυρση του νόμου 3848/2010 Διαμαντοπούλου

· Διατήρηση των πινάκων αναπληρωτών με τα ήδη υπάρχοντα κριτήρια (μόρια δυσπρόσιτων κ.λ.π.) για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων για το νέο σχολικό έτος 2016-17, που είναι κοινή πεποίθηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

· Διατήρηση των ειδικοτήτων στα Ενιαίου Τύπου Σχολεία

· Ενίσχυση των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων με ταυτόχρονη διατήρηση της οργανικότητάς τους

Καταλήξαμε στις εξής δράσεις:

· Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 15/4/2016

· Αντιπρόσωποί μας να παρευρεθούν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα όσο και περιφερειακά σε Ρόδο και Κω

· Αναλαμβάνουμε ενεργή συμμετοχή για οργάνωση των επόμενων κινητοποιήσεων με τις ομοσπονδίες μας και ως συντονιστικό Δωδεκανήσων για κοινούς αγώνες.

Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του Υπουργείου. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

ΚΩΣ 13/4/2016ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ